LL17: Cypress Hill verdeelt en heerst

Classic hiphop-hits en een klein beetje poppenkast

Cypress Hill is bijna precies even oud als Lowlands zelf. Vandaag staan de pioniers van de West Coast en Latino hiphop in een volle Alpha. Die classic beats hebben niets aan kracht verloren, en B-Real en Sen Dog vlammen als vanouds. Dat is al ruim voldoende om het hele veld te laten hossen, en even lijkt het erop alsof dit een oldschool hiphopshow wordt zonder poespas. Maar dan krijgen we toch een stukje poppenkast. Verdeel en heers is de tactiek: B-Real verklaart dat 'zijn' helft van het veld harder gaat dan de andere. Welnee, vindt Sen Dog, mijn helft is veel beter. Oh ja joh? Nou, dan mogen we allemaal roepen: 'Fuck that side!' schreeuwt de linkerhelft van de Alpha. 'Fuck that side!' countert rechts. De rechterhelft mag zich bewijzen door te springen op een stukje 'Jump' van House of Pain. Daar weet de linkerhelft wel een antwoord op: een sitdown op, jawel, 'Smells Like Teen Spirit'. Natuurlijk is het een beetje nep, maar Cypress Hill weet het op een manier te presenteren die niet al te geforceerd overkomt.

En daarbij hebben ze de hits en de vurige performance om er mee weg te komen, dus waarom niet een beetje lol trappen? Als Sen Dog en B-Real de twee zijden samen laten komen om dan nu toch echt het aller-, allerhardst te gaan op 'Insane in the Brain' is de gekte compleet.

HET MOMENT:
Natuurlijk zorgen dit soort geintjes voor een enorme reactie van het publiek, maar Cypress Hill bewijst meermaals dat het niet eens echt nodig is. Bij 'How I Could Just Kill A Man' explodeert het veld ook zonder gedoe in een massaal springen en schreeuwen. Dan weet je dat Cypress Hill het nog altijd in zich heeft, en net als Lowlands zelf na 25 jaar nog precies weet hoe je een feestje moet bouwen.

Meer Lowlands? Check ons dossier voor heel veel verslagen en video's.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12