LL19: Anderson .Paak zet de Alpha volledig naar zijn hand

Met een show vol vaart, hits en een toefje emotie

De Californische drummer/zanger/rapper/danser/producer speelde zijn vorige (en eerste) Lowlands-show in doorbraakjaar 2016. Het jaar van album Malibu en de radiohits Am I Wrong en Come Down. .Paak en zijn band The Free Nationals waren de frisse, zomerse wind in hiphop-land die zowel op North Sea Jazz als op Lowlands de handen op elkaar kregen met daverende festivalshows. Vorig jaar stond hij op onder meer Down The Rabbit Hole, een show die niet meteen tot de verbeelding sprak, maar waar .Paak dankzij twee oude hits in de blessuretijd toch nog nog scoorde.

Wij zijn een jaar verder en er is alweer een nieuwe plaat (Ventura), die met het Smokey Robinson-duet Make It Better in ieder geval weer een brede hit in de gelederen heeft. Anderson .Paak is inmiddels gepromoveerd naar een mooie spot in de Alpha en al snel blijkt dat dat geen overbodige luxe. Tot ver op de heuvels en buiten de tent is het druk en wordt er vrolijk gedanst. 

Want natuurlijk breekt na een paar flinke buien de zon even voor half acht door, als .Paak opkomt op in zomers, felgroen shirt, rode zonnebril en knalgeel hoedje. Met hitjes als Come Down en Tints vrij vroeg in de set trapt hij een mooi gebalanceerde show af. In hoog tempo worden de eerste tien songs er doorheen gejaagd en dat geeft het geheel vaart. Er wordt geen tijd verloren aan ellenlange solo’s, iets waar vroegere shows van .Paak nog wel eens last van hadden. Het zal ook te maken hebben met de aanvulling van leuk nieuw materiaal van Ventura, zoals King James en Jet Black. 

HET MOMENT:
Hoe je het wendt of keert, een grotere hit dan Am I Wrong heeft Anderson .Paak in Nederland nog niet gehad, dus het is logisch dat de vuurkanonnen dan helemaal los gaan. Maar het mooiste moment volgt vlak daarna als hij zijn duet Dang! met de vorig jaar overleden rapper Mac Miller als slotnummer inzet. Mac’s verse komt van band en wordt door heel veel mensen in en om de Alpha meegerapt. Met een vrolijke foto van Anderson en Mac op de achtergrond krijgt deze volledig Alpha-waardige show op de valreep nog een mooi melancholisch moment. 

Meer #LL19 in ons dossier vol voorpret, interviews, recensies, en sfeervideo's!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12