3voor12 Zeeland

Beestenbende viert 10 jaar FunFest

Misschien wel laatste FunFest ooit....

'Welcome to the FunFest Zoo', het thema van het jaarlijkse FunFest Outdoor is duidelijk: het wordt een beestenbende. FunFest is dit jaar tien jaar oud, extra reden voor feest dus. Het begint al vroeg als PEER voor de vroege vogels mag optreden. Op datzelfde podium geeft de Goese skaband Tapharheelj hun tweede reünieconcert. Helaas zonder zangeres en toetsenist. Maar festivalbaas Barre Verkerke is van alle markten thuis en springt bij als toetsenist.

Verscholen achter het hoofdpodium, tussen de bomen en dus lekker in de schaduw, vinden we de Chill Circle. Naast yoga -we sloegen een keertje over- ook podium voor de Kunstbende. Tussen alle harde gitaren en donderende beats was het even genieten van vier getalenteerde singer-songwriters. Een mooie en ook waardevolle aanvulling op de programmering.

Op de Silent Ice Stage en de Animal Temple ging het los met house, elektro en drum-'n-bass.

Aflsuiter Projekt Rakija zagen we ook op Outdoor editie één. Op dit jubileum zijn ze terug met een nog groter feest. Hun funky balkan beats gaven het perfecte afscheid.... want na tien jaar stop FunFest-baas Barre Verkerke ermee. Of dit het einde is voor de festivals is onduidelijk. Dat er een FunFest periode tot het einde komt een feit.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12