ADE17: De levenslessen van MC Ruben van The Partysquad

'Neem dat risico gewoon. Je wilt toch niet iedere dag Chinees eten?'

MC Ruben en DJ Jerry hebben er een zware nacht op zitten. Gisteravond speelde The Partysquad in Chupitos waar 'de mensen na vijf minuten al op de bar stonden'. Vandaag doen ze een Q&A in intieme setting. De meeste van de tien gasten komen uit het buitenland: een zangeres uit Australië, een dj-duo uit Duitsland en een jonge entrepreneur uit België. 

Ruben nodigt mensen uit om dichterbij te gaan zitten, bij Jerry die nieuw materiaal laat horen. De mc vertelt over het evoluerende muzieklandschap, over keuzes die je zult moeten maken als jonge artiest, en over zijn samenwerkingen met Diplo. 'Zijn kracht zit in een goed oor hebben voor toekomstige ontwikkelingen, bijvoorbeeld met baile funk'. Inspiratie voor nieuwe nummers komt overal vandaan, van de vroeger erg populaire, pratende kat Talking Tom, naar ouderwetse kinderliedjes. Als je maar verder kijkt dan anderen.

De mc vraagt of de jonge talenten zelf iets kunnen laten horen. De dappersten stappen achter het mengpaneel. Veel klinkt goed, met duidelijke invloeden van artiesten als Die Antwoord en Sevdaliza. En natuurlijk de 'dirty Dutch sound' van vroeger. Alle vragen worden uitbundig beantwoord, en ze schromen niet om elkaar adviezen te geven. Alsof we in een klas zitten vol leergierige studenten met de oude wijze leraar aan het woord. 'Vooral met verschillende stijlen blijven experimenteren. Denk je dat je fanbase dat niet zal waarderen? Neem het risico gewoon. Doe wat je leuk vindt. Als het de ene dag urban is en de andere dag trap, gewoon doen! Je wilt ook niet iedere dag Chinees eten, toch?'

Ook na de Q&A neemt Ruben tijd voor het Duitse duo Deephard. Duidelijk is hoe in de hemel de jongens zijn wanneer Ruben na een kwartiertje luisteren vertrekt. Blijkbaar heeft hij iets gehoord dat meteen 'on air' zou kunnen. Hij gaat ze in contact brengen met een mannetje die in die scene zit, en laat het duo na een hartelijk afscheid ('We'll keep in touch guys') achter. De jongens kijken elkaar aan met een glimlach van oor tot oor.

Meer ADE in het ADE-dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12