PP18: Allesbehalve overtuigende show van The Academic

Indiepophitjes in de dop droppen voor geen meter

De Ierse schoolmaatjes Craig, Dean, Matt en Stephen van indiepopsensatietje The Academic doen het lekker in de UK. Abbey Road-sessie hier, uitverkochte show daar. In het verlengde van bands als Circa Waves en Kodaline knallen ze de ene na de andere catchy singel de ether in. Nu hebben ze het vliegtuig naar het vaste land gepakt om even door te pakken. Probleempje: hun instrumenten haalden Schiphol niet, waardoor het stel eerder noodgedwongen een akoestische sessie op 3FM moest doen. Maar, wonder boven wonder, op Stage Four heeft The Academic gewoon de instrumenten in de hand. En, zoals ze zelf op internet schreven: ze zijn ready! 

Althans, dat was het plan. Het pakt niet helemaal uit zoals ze graag hadden gewild. Voor een hype blijft de tent angstvallig leeg. Of het de te harde bas is die de puntige hooks laat verzuipen, de vermoeide koppies van de vier, of het verdriet om de vermiste instrumenten is niet duidelijk: maar de show doet het niet. De frontman krijgt zelfs z’n ‘this is awesome’  er niet helemaal geloofwaardig uit. De hitjes van album Tales From The Backseat slaan dood en lokken weinig reacties uit. Hoewel The Academic zich in het zweet speelt, gebeurt er verder weinig.

HET MOMENT:
Als er twee gekleurde ballonnen voor de voeten van de gitarist en bassist landen, schoppen ze die tegelijk - op lachend commando van frontman Craig - het publiek in. Zien we daar een lachje? Het blijft in ieder geval kleven aan hun grootste indiepophitje ‘Bear Claws’, dat daarna volgt. 

Lees, kijk en luister meer Pinkpop 2018 hier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12