3voor12 Rotterdam

Certain Animals speelt op het dak van De Doelen de nieuwe single 'Down The Rabbit Hole'

'Hallo Rotterdam!' - Bevrijdingsfestival Zuid-Holland, Harlequin Fest, Zwarte Cross, Releaseparty 7 september in Rotown

'Hallo Rotterdam'. Zo begint Certain Animals op het dak van De Doelen met de eerste single en titeltrack 'Down The Rabbit Hole' van de nieuwe EP. Net zoals hun grote helden The Beatles hebben ze een 'rooftop concert' kunnen geven. De nieuwe single bevat meer samenzang. Met 3voor12 Rotterdam waren we daar natuurlijk bij. Binnenkort released de band nog twee singles op een Rotterdams dak. 

'Certain Animals brengt met haar nieuwe EP Down The Rabbit Hole meerstemmige en melodieuze rock, met een psychedelisch rafelrandje. De band componeerde, produceerde en mixte de muziek eigenhandig in haar zelfgebouwde studio in de Rotterdamse havens bij de Fruitvis. Op 'Down The Rabbit Hole' smelt Certain Animals het gitaargeweld van de jaren '70 samen met de psychedelica van de jaren '60 en hijst dit alles in een eigentijds jasje.'

Certain Animals heeft flinke stappen gezet in een jaar tijd. Vorig jaar heeft de band de Popronde plat gespeeld. In september 2017 heeft de band in een uitverkochte V11 de single Image / Midnight Shaker gereleased. Compleet met clip vol bekende Nederlanders zoals Martin van Waardenberg, Gerard Cox, Joke Bruijs en DWDD tafeldame Fidan Ekiz. Hugo Borst noemt de het nummer aan het einde van de clip een 'typhus goed nummer'.  De band is sinds april getekend bij een van de grootste boekers van Nederland, Radar Agency. Op Zwarte Cross wordt het vinyl van de nieuwe EP Down The Rabbit Hole gereleased. Op zaterdag 7 september(een jaar na de release van de single) is de releaseparty in Rotown.

- 5 mei - Bevrijdingsfestival Zuid-Holland, Euromast Park Rotterdam

- 25 mei: dak van Nieuwe Luxor theater, Rotterdam (single release)

- 26 mei: Eurotrash United, Rotterdam 

- 2 juni: Rotterdamse Dakendagen ism PopUp010, Rotterdam

- 9 juni: Harlequin Fest, Baroeg Rotterdam

- 29 juni: dak van Theater Rotterdam (single release)

- 13 juli: Zwarte Cross, Lichtenvoorde (12" vinyl release)

- 7 september: Rotown, Rotterdam (Releaseparty)

- 13 september: Sugarfactory, Amsterdam (Releaseparty)

Spotify Certain Animals

Website Certain Animals

Facebook Certain Animals

Twitter Certain Animals

Instagram Certain Animals

(De video is geschoten door Jaap Smit & Marcel van Leeuwen)

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12