DTRH17: Daphni en Hunee vinden elkaar met onweerstaanbare chemie

Het wordt bijna té gezellig bij hun tweede b2b ooit

Vorige week stonden ze pas voor het eerst zij-aan-zij te draaien, maar op Down The Rabbit Hole blijkt al dat Daphni en Hunee elkaar helemaal hebben gevonden, de Canadees-in-Londen die vooral bekend is als Caribou en de Duitser-in-Amsterdam die een belangrijke spil vormt in het Rush Hour-circuit. Vijfenhalf uur krijgen ze op de slotnacht van het festival en je merkt hoe soepel ze elkaar aanvoelen; Hunee met zijn space-disco en Daphni met zijn ratelende kurkdroge percussieplaten. 

Ook deze set weerklinkt de hechte vriendschap van Hunee met de Amsterdamse kliek. Hij draait gerust die Chaka Kahn-cover die Young Marco afgelopen ADE nog in iedere set stopte, en die reggae-disco-kneiter die Antal wel vijf keer liet horen tijdens een enkele nacht in De School. En Daphni? Die refereert meerdere malen naar zíjn muzikale bestie Four Tet: diens ‘Pinnacles’ is het eerste opschakelmoment in de set en even later zit die ene maffe plaat die een hit werd door de Four Tet-Boiler Room. Een wat voorspelbare platenkeuze voor twee selectors? Nou, Down The Rabbit Hole kan wel wat herkenningspunten gebruiken. 

Het is heerlijk om te zien hoe ze het hardst dansen bij elkaars platen. Hunee begint te schaterlachen wanneer Daphni het tempo plotsklaps 20 BPM omlaag gooit, en Daphni gooit zijn armen in de lucht bij de ronkende house van Hunee. De set dreigt af en toe wat te gezellig te worden – na de zoveelste Nigeriaanse boogie-plaat kun je ook wel een portie beuken gebruiken – en het laatste uur schuren de twee te weinig. Maar er is een onweerstaanbare chemie tussen die twee die tot in ieder kiertje van de tent te voelen is, en zo’n liefdevolle b2b-set is eigenlijk het ideale einde van ieder festival. 

HET MOMENT:
Wat staat die security-gast voor het podium geconcentreerd aan zijn arm te frunniken? Is er iets mis? Oh nee, hij doet een glowstick om, om vervolgens te gaan shufflen alsof zijn leven ervan afhangt. 

--> Luister vijftien platen uit de set in deze kekke playlist

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12