LL17: Kovacs gromt niet meer als een wolf

Nieuwe materiaal van Eindhovense zangeres mist venijn

Spannend hoor, nieuw materiaal try-outen tijdens de allergrootste gig van je carrière. Kun je niet beter op safe spelen en zorgen voor genoeg aanknopingspunten voor zo’n duizendenpubliek? De Eindhovense zangeres Kovacs heeft daar schijt aan, en speelt vandaag op Lowlands een stuk of tien (!) liedjes van haar aanstaande tweede album, dat nog niemand heeft gehoord.  

Wat blijkt: ze heeft haar wolvenmuts verruild voor het malle hoedje van Pharrell en laat behoorlijk wat meer zonlicht door in haar soul noir. Haar productie heeft ze bovendien flink opgeschaald: ze wordt omringd door een handvol majestueuze spiegels waar lampen én LED-schermen in zitten, en haar nieuwe band (met blazers!) staat in een halve cirkel om haar heen. 

Maar goed, de band speelt wel erg dienstbaar (zeg maar gerust saai) en hoezeer ze in haar teksten nog de duisternis van de nacht opzoekt, het klinkt allemaal steeds minder Amy Winehouse en Shirley Bassey en meer middle-of-the-road-soul. Als een muzikaal behangetje dat je gerust zondagochtend in de Bagels & Beans kunt draaien omdat niemand er aanstoot aan kan nemen. Tja, het klinkt dus ook niet zo gevaarlijk als je van Kovacs hoopt. Op dat ene zoete liedje ‘Midnight Medicine’ na dan, dat is echt een gouden tune over je toevlucht zoeken in seks en liefde.

HET MOMENT:
Gewoon weer ‘My Love’, het diepzwarte nummer waarmee ze doorbrak.

Meer Lowlands? Check ons dossier voor heel veel verslagen en video's.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12