steun 3voor12
3voor12 Gelderland

#4df18: Nordmann mixt vaardigheid, spanning en toegankelijkheid

Een ware parel van onze zuiderburen

Nordmann is een vierkoppige formatie uit Gent, België. Sinds 2014 brengen ze materiaal uit dat beschreven wordt als een fusie tussen jazz en broeierige rock-'n-roll. Het summum van hun carriere is heden, de periode na de release van het zeer positief ontvangen The Boiling Ground, eind 2017. Kan de band dit vertalen naar een uitstekende liveshow?

Op een duister Boog-podium begint Nordmann met een broeierig gitaarstuk, waar meteen duidelijk wordt dat de gitaar dominant aanwezig gaat zijn in de jazzstukken. Binnen één track is duidelijk dat hetzelfde geldt voor de drums en de basgitaar die heerlijk dondert op de achtergrond.

De Craene zoekt nog wel eens het contact met het publiek, voor alle andere momenten is de opperste concentratie vereist. Dat sterkt hun houding op het podium, er straalt namelijk wel wat af van het viertal. Ze zijn door de muziek verzwolgen. Is het dan een feestje voor jazz-puristen? De connectie met de jazz is overduidelijk, door het gebruik van de saxofoon door Mattias de Craene. Toch is het enige mogelijke antwoord: Neen.

Nordmann neemt de luisteraar bij de hand en presenteert jazz-facetten met de insteek van een rockband, nog meer dan op plaat al duidelijk was. Samenvattend: Het maakt het verdomd prettig om naar te luisteren. Spannend, opbouwend, meeslepend en soms glorieus. Nordmann bezit een allround toegankelijke performance en levert vanavond een fraaie show af.

HET MOMENT:
‘The King' dompelt het publiek voor de laatste maal in de complexe en diepe gelaagdheid van Nordmanns muziek. Er zijn verschillende momenten tijdens deze track dat het publiek al klapt voor wat ze zien en horen. Bij de versnellingen of vertragingen, het maakt niet uit. De Boog is duidelijk onder de indruk.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland