3voor12 Den Haag

Bekijk het Mauritshuis met je oren

Mauritshuis begint eigen label

Een van de bekendste en populairste musea van onze stad begint een bijzonder project. Het Mauritshuis start een eigen platenlabel onder de noemer Bekijk het Mauritshuis met je oren. In dit tijdelijke project gaat het museum samenwerkingen aan met een drietal populaire, Nederlandstalige artiesten die ieder een ander kunstwerk omtoveren tot een lied. De eerste gegadigde is de bekende zanger Spinvis

Spinvis schreef naar aanleiding het wereldberoemde schilderij Het Meisje Met De Parel van Johannes Vermeer zijn nummer 'Parel'. In een statement aan het museum vertelde Erik de Jong, zoals de zanger eigenlijk heet, dat hij het een grote verantwoordelijkheid vindt dit doek te bezingen maar het tegelijkertijd ziet als een eer. Thematisch heeft de zanger het volgende te melden: "Eigenlijk is alles een ode aan de dood en de tijd. En wat er tussen in zit is een beetje liefde. That’s it." 'Parel' is vanaf 22 november te beluisteren op Spotify.

Aanstaande donderdag doet Spinvis een mini-concert in de foyer van het museum, daarna zal de zanger in de Gouden Zaal het nummer nog eens spelen in een akoestische versie, bijgestaan door het Nederlands Kamerkoor. Bij die laatste uitvoering zijn 25 gasten uitgenodigd, om kans te maken hier bij te zijn kan op deze link geklikt worden. 

Na Spinvis zullen ook zangeres Merol en cabaretier/zanger Harrie Jekkers zich wagen aan het project.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12