3voor12 Eindhoven

Numb.er maakt zin naar Fuzz Club Eindhoven nog groter

Punk en krautband solliciteert naar programmaplek volgende editie

Vanmiddag begint de eerste editie van Fuzz Club Eindhoven pas echt, maar gisteravond is het weekend alvast afgetrapt. Met het Stroomhuis als gastheer van de 'Fuzz Club Eindhoven 2018: Warm-Up Show' zijn veel psych-liefhebbers al getuigen geweest van een indrukwekkend optreden van de eerste officieuze band van het festival.

Numb.er toert de komende twee maanden met A Place To Bury Strangers - die vandaag zullen spelen - in Europa en is zo beland in het Stroomhuis als opwarmer voor het Fuzz Club festival. Vele buitenlandse festivalgangers die een dag eerder in Eindhoven zijn, zijn niet te beroerd om hun weekend alvast in te luiden. De band weet alle verwachtingen te overtreffen en maakt van deze warm-up een volwaardige show. Met de debuut plaat ‘Goodbye’, die drie maanden geleden is uitgekomen, presenteert de groep een gevarieerde stijl van shoegaze en krautrock ondergedompeld in een dik synthesizer geluid.

In het begin trekt de band meteen de aandacht mede door het goede geluid. Hard zal het altijd blijven in het Stroomhuis, maar daar lijkt niemand van te schrikken. Waar vaak het repetitieve in psych eentonig kan zijn, weet Numb.er met sterke variaties er een interessant geheel van te maken. Het duidelijke verschil tussen coupletten en refreinen maakt het haast popmuziek, maar door de donkere ondertoon in de synthesizer blijft het toch schuren. De band laat veel denken aan een combinatie tussen de Engelse psychband Toy en de Australische punkband Total Control. Het is dan ook geen verrassing dat Mikey Young, gitarist van laatstgenoemde, het debuutalbum van de band heeft geproduceerd. De garage afsluiter ‘Again’ is, ondanks minder melancholisch dan de rest van de set, een pakkend en krachtig einde die nog even blijft hangen nadat de band klaar is. Numb.er gaf veel meer dan een voorprogramma van het Fuzz Club Eindhoven festival en kan alvast op het wenslijstje van de volgende editie.

24 en 25 augustus vindt Fuzz Club Eindhoven 2018 plaats in de Effenaar. Er zijn nog tickets beschikbaar via de site van de Effenaar of Fuzz Club.

Gezien: Numb.er in het Stroomhuis op 23 augustus 2018

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12