Gui Boratto speelt liever nieuwe tracks dan zijn hits

Braziliaan over het beest dat zijn nieuwe album kleurde

Guy Boratto is een echte album-man, maar nooit met een concept in gedachten. Hij werkt simpelweg altijd aan nieuwe tracks, tot ze zomaar ineens een geheel vormen. Die strategie werkt voor de 44-jarige Braziliaan, die met Pentagram afgelopen maand alweer zijn vijfde plaat uitbracht. 

De key track op je nieuwe album: Gui Boratto - Forgive Me / Forgotten
Deze twee zijn eigenlijk een tweeling. Ze begonnen als 1 track, tot ik merkte dat ik een meer rock ’n roll richting op wilde. Die ene track van vijftien minuten werden er twee, met dezelfde melodie, maar toch heel anders.

De track waarop je de karakteristieke Buchla synth gebruikt: Gui Boratto - The Black Book Shelf
Er zijn twee pioniers op het gebied van modulaire synthesizers: Buchla en Moog. Allebei zijn ze belangrijk, en allebei klinken ze anders. Ik experimenteer met beide. De Buchla is als een levend beest: als je alle kabels in het apparaat laat zitten, klinkt ie de volgende dag toch anders.

Killer track van een Braziliaans talent: Shadow Movement - ID
Ik heb deze jongen ontmoet toen–ie 18 jaar was. Bracht een geweldige debuutsingle uit, die door o.a. Tale Of Us en Maceo Plex gedraaid werd. Hij woont ergens in een uithoek in Zuid Brazilië en spreekt nauwelijks Engels. Nu is ie voor het eerst een live set-up aan het voorbereiden.

De ideale track voor grote zalen: Gui Boratto - Overload (A Better Lie remix)
Mensen willen altijd je hits horen, maar als producer heb je de neiging je nieuwe werk te spelen. De bekendste track op mijn nieuwe album heet ‘Overload’, maar die is eigenlijk te mellow. Ik heb er echter een meer club-georienteerde remix van gemaakt, die beter werkt dan sommige van mijn hits.

Een track die je zelf helemaal te gek vindt: Hannis Bieger - La Selva
Deze is van een Duitser genaamd Hannis Bieger. Hij is een engineer die mixen doet voor onder meer Dixon en Steve Bug, maar hij heeft zelf ook geweldige producties gemaakt. Deze - met een Braziliaanse titel - is helemaal te gek!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12