3voor12 Utrecht

‘Maria’s Got The Keys’ eerste single van Frank Valenza’s nieuwe EP

EP-presentatie op zaterdag 17 maart in Stathe

Bijna exact een jaar na zijn debuut-EP Launderama komt Frank Valenza met de opvolger Daze. Vooruitlopend op de release van de EP is vandaag de eerste single ‘Maria’s Got The Keys’ verschenen.

Inspiratie voor het liedje kreeg Valenza tijdens een warme zomerdag afgelopen augustus in het Italiaanse plaatsje Abbadia Di Fiastra. Terwijl hij met zijn geliefde en een gitaar onder een boom lag dacht hij na over de verhoudingen binnen een relatie. Valenza: “Ik wilde een nummer schrijven over vrouwen die te lang moeten wachten op hun man. Ik observeer vaak hoe raar het kan zijn tussen man en vrouw. Mijn moeder was een van die vrouwen, ze deed alles voor haar man, maar hij was er daarentegen nooit voor haar. Ik groeide op met de frustratie die dit opleverde. Met dit nummer wil ik een boodschap overbrengen aan mijn moeder en alle vrouwen in soortgelijke situaties.”

Net als voorganger Launderama is Daze opgenomen door Simon Akkermans (Bombay, Mister & Mississippi en BINKBEATS). De EP verschijnt bij DOX Records, dat ook al zijn vorige single ‘Worn’ uitbracht. Vanaf 10 maart zijn Valenza en zijn band door het hele land te zien tijdens de Daze Tour. Op zaterdag 17 maart is de EP-presentatie in Stathe in de Rozenstraat.

Lees ook het interview dat we in september 2016 met hem deden.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12