steun 3voor12
3voor12 Gelderland

#4df18: Johan negen jaar ouder en wijzer

Noord-Hollandse rockband swingt nog als vanouds

Johan (ook wel JHN) is terug van eigenlijk nooit weggeweest. In 2009 hield de band rondom Jacob de Greeuw tijdelijk op te bestaan om in 2018 levendiger dan ooit weer op te staan om de Nederlandse podia te bestormen met hun nieuwe album Pull Up. De bezetting is weliswaar geheel vernieuwd maar de muziek klinkt als vanouds.

Johan speelt naar eigen zeggen Beatlesque Engelstalige gitaarpop en weet daarmee een groot publiek aan zich te binden. Het terrein voor het Waalpodium op het eiland staat dan ook bij aanvang meer dan barstensvol. Mensen staan op het voormalig grasveldje en, iets ongemakkelijker, op de zanderige hellingen rondom. Johan brengt pretentieloze, toegankelijke maar zeker geen inhoudsloze muziek. Als je kijkt en luistert naar de nummers van het laatste album zijn er diverse literaire verwijzingen te vinden.

Negen jaar is Johan weg geweest en de wereld draaide door. Zanger Jacob probeerde wat anders, keerde terug en ontdekte dat er nog steeds belangstelling is voor muziek die gemaakt wordt door mannen van middelbare leeftijd.

HET MOMENT:
En die belangstelling is er levendig en volop. Het publiek is gemêleerd en van alle leeftijden. Een ding hebben ze gemeen: iedereen houdt van Johan. De sfeer is warm, de interactie met de band is goed en er wordt volop meegedanst en zelfs gezongen. Na een uitgebreide set van 17 nummers komt de band nog een keertje terug voor een toegift met de toepasselijke titels ‘Day Is Done’ en 'It's Five O'Clock'. En daarna is het onverbiddelijk afgelopen met het feest. Het was een fijn optreden op een fijne locatie.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland