PP18: Lil Kleine is een kermisattractie met patsergedrag

Minst likeable rapper van Nederland versterkt zijn status door 20 minuten te laat te komen

Hiephoi, een knallend begin van Pinkpop 2018! Lil Kleine staat in de file. Dus we mogen van Eric Corton nog 'effe wat voor onszelf gaan doen'. Bijvoorbeeld: peinzen dat je voor zo’n belangrijke gig als opener van het hoofdpodium toch geen 23 minuten te laat kunt komen?! Vervolgens kijken op de Instagram van Lil Kleine, die kennelijk door politie-escort wordt begeleid en een inspirerend tekstje plaatste: ‘Remember when you wanted what you currently have.’ Om daarna maar de backdrop van 'artist' Joseph Klibansky te bestuderen en meteen te googlen waarom men bij zijn werk graag spreekt over ‘hotelkunst voor patjepeeërs’. Groot gemaakt door de media. In die zin: prima backdrop voor Lil ‘Patsergedrag’ Kleine. 

En dan is–ie er uiteindelijk, de jongen die zorgde dat zelfs je neefje van acht ja zei tegen MDMA, het streaming-kanon dat met zijn tweede album Alleen een soort-van-serieuzere kant van zichzelf wilde laten zien. Ook z’n show is ambitieuzer dan ooit. Mét band bestaande uit dj Lastpak, een drummer die een log fundament in elkaar timmert en een gitarist met Rage Against The Machine-shirt en en EVH-gitaar met Louis Vuitton-opdruk. Het maakt z’n tropical house er niet onderscheidender op en zijn stijve raps niet soepeler, maar geeft het wel genoeg power om de mainstage aan te kunnen. En dan heeft–ie ook nog een vijftal forse stages op het podium staan, patserige blokken met LED-walls waar nog meer Klibansky langs flitst. De show is in ieder geval goed uitgedacht, inclusief vlammenwerpers, danseressen, ballad op de barkruk en zelfs een Hazes-momentje. Een ‘sorry dat ik te laat ben’ hoef je niet te verwachten, wel heel veel streaminghits, ‘waar is dat feestje?’ en ‘ken je deze nog nog nog nog?’. 

HET MOMENT:
Het is allemaal een beetje smakeloos, hoor, en Kleine is met zijn toeters en bellen eerder een kermisattractie dan een serieuze popshow. Maar tijdens ‘Drank en Drugs’ ontstaan wel twee flinke moshpits in het voorste vak. Wop wop wop, over de kop!

Lees, kijk en luister meer Pinkpop 2018 hier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12