ADE17: A night at the museum met Colin Benders

Rembrandthuis opnieuw hotspot ADE

Muzikant Colin Benders, grafici en etsenbakkers nemen vanavond intrek in het Rembrandthuis voor de live-productie van de unieke vinyl uitgave. ‘Remtopia’ is een eenmalige performance die live vanuit het museum wordt gestreamd. We spreken Benders vlak voor aanvang van de opname.

Wat dacht je toen het Rembrandthuis je uitnodigde?
Ik vind het idee heel sympathiek. De plek waar we nu staan is het atelier van Rembrandt, maar in zijn hele huis was zijn leven lang van alles en nog wat tegelijk gaande. Een soort Andy Warhol-factory avant la lettre. Dat is de link die het museum met mijn eigen studio zag. 

Welke opdracht kreeg je mee? 
Ik heb eigenlijk twee limieten. Ik moet twee kanten vullen, en beiden kanten kunnen niet meer dan 20 minuten bevatten. Dat zijn de kaders waarbinnen ik kan bewegen. Los daarvan ligt het echt helemaal open. 

Wat kunnen we verwachten? Gaan we heel erg wakker worden of lekker spacen? 
Ik laat het van het moment af hangen welke energie de juiste is om in te stappen. Ik kan wel een paar uur gaan rammen maar dat is niet helemaal de vibe waar ik voor wil gaan. Ik ga sowieso de melodieuze kant op en wil kijken hoe ik dat ritmisch kan ondersteunen. 

Waar kunnen we de plaat straks kopen?
In het Rembrandthuis en misschien ook bij Mary Go Wild. Het is echt een gelimiteerde oplage - volgens mij niet meer dan 500 stuks, elk exemplaar is uniek. Vanavond beginnen Fons van Laar en Pieter de Dreu aan de het drukken van de ets op lege vinylhoezen. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12