ADE17: Richie Hawtin komt niet verder dan een uit de hand gelopen vrijmibo

Benny Rodrigues in Mary Go Wild weet wél hoe ie een feestje moet geven

Het wordt met veel bombarie aangekondigd. Niemand minder dan minimal techno-icoon Richie Hawtin doet een openluchtoptreden in het hartje van toeristisch Amsterdam. Voor ADE-directeur Richard Zijlma een nieuwe mijlpaal, zegt hij aan de vooravond van het festival in het debat van De Nachttafel.

Helaas is de uitvoering ronduit slecht. Met niet meer dan een bloemenkar en een geluidssysteem dat je eerder op een braderie zou tegenkomen, komt geen enkele plaat tot z'n recht. Het lage volume zorgt ervoor dat het feestje meer lijkt op een vijdagmiddagborrel. Het toch al niet extreem volle plein loopt gedurende de set leeg en bestaat tegen half acht alleen nog maar uit plukjes mensen.

Een paar honderd meter verderop houdt winkel en uitgeverij Mary Go Wild ook een openingsfeestje met ROD aka Benny Rodrigues. Vrijdag presenteerde hij zijn debuutalbum al in thuisstad Rotterdam en dat doet hij hier dunnetjes over. Zijn set houdt het het midden tussen techno en luchtige acid, maar is nooit te makkelijk 

Met het geven van een goed feestje heeft de winkel een hoop ervaring. De basement raves zijn al jaren een begrip tijdens Amsterdam Dance Event, maar ook de winkel boven is voorzien van een uitstekend geluidssysteem. Daar is ook de sfeer naar. De winkel staat stampvol en de temperatuur was nog nooit zo'n goede graadmeter.

Meer ADE? Lees alle verslagen en interviews in het ADE-dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12