3voor12 Gelderland

Cees de Beer nieuwe nachtburgemeester van Nijmegen

Oprichter spoken word-platform Mensen Zeggen Dingen

Cees de Beer (28) is verkozen als nieuwe nachtburgemeester van Nijmegen. Dat werd vrijdagavond bekend bij de verkiezingsavond in Brebl. Met een meerderheid van de stemmen van het publiek en een vakjury van nachtvertegenwoordigers versloeg hij zijn tegenstander Patrick aan de Kerk. Zijn ambtstermijn van drie jaar gaat per direct in.

Cees de Beer is geboren in Nijmegen en studeerde er Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Hij treedt op met woordkunst en heeft in 2014 het spoken word-platform Mensen Zeggen Dingen opgezet, dat actief is in Nederland, Vlaanderen en Curaçao. “Ik wil niet over mensen praten, maar met mensen praten,” vertelt hij op de verkiezingsavond. De komende drie jaar wil hij zich inzetten voor een nacht die van iedereen is. Hij streeft ernaar een nachtburgemeester voor heel Nijmegen te zijn en richt zich niet alleen op het centrum van de stad, maar ook op wijken als Dukenburg.

Nachtwethouders
Op de verkiezingsavond introduceerde Cees de Beer zijn team van nachtwethouders met verschillende achtergronden en expertises. DJ en eventmanager Heleen Poos, actrice en theatermaakster Nicky Ebbing, rapper Jolan van Zanten, communicatiespecialist Peter Reijers, filmmaker, grafisch vormgever en DJ Kyllian Hazes en Ugenda-eindredacteur Ruud Vos gaan de nachtburgemeester de komende drie jaar ondersteunen bij zijn projecten.

De nachtburgemeesters van Nijmegen
De nachtburgemeester is ambassadeur van de Nijmeegse nacht en heeft als hoogste doel om de nacht nog inclusiever, veiliger, verrassender, meer uitnodigend en divers voor iedereen te maken. Doro Krol trad in 2010 aan als eerste nachtburgemeester van Nijmegen, in 2014 nam Angela Verkuijlen het ambt van haar over. In oktober 2018 trad Cas Leermakers aan als derde nachtburgemeester, maar droeg de functie wegens zwaarwegende persoonlijke omstandigheden in maart 2019 over aan Hendrik-Jan Derksen, die het ambt tijdelijk vervulde tot aan de nieuwe verkiezing die vrijdag 25 oktober plaatsvond.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12