3voor12 Zeeland

ABBA Rocks rockt écht in ‘t Beest

Van ‘Voulez-Vous’ tot ‘The Winner Takes It All’

‘Voulez Vous’, ‘Waterloo’, ‘Mamma Mia!’ Wie kent deze pop-klassiekers van Zweedse makelaardij nou niet? Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid van ’s werelds bekendste Zweedse popgroep ABBA hinten al jaren dat er nieuwe muziek in de maak is, maar daar is tot op heden nog niks van bevestigd. Gelukkig is daar nu ABBA Rocks, een muzikantencollectief bestaande uit onder andere Leif de Leeuw, Sven Figee en John JayCee Cuijpers.

Met een vrijwel uitverkochte show vanavond is ’t Beest in Goes tot de nok toe gevuld met liefhebbers van ABBA’s hits. Bassist Richard Zoer heeft de arrangementen onder de loep genomen en daar het pop-genre ingeruild voor een stevige rocksound. In de eerste van de twee sets komen direct al hits als ‘Mamma Mia!’ en ‘Dancing Queen’ voorbij en het publiek zingt uit volle borst mee. Waar ABBA wat softer is als het gaat om uitvoering, neemt ABBA Rocks de gelegenheid om uit te pakken. De gitaarsolo’s die al in de originele songs zijn verwerkt, krijgen nu extra de aandacht. De gitarist van dienst, Leif de Leeuw, schittert dan ook maar al te graag. Puike gitaarsolo’s en strak drumwerk vormen een prima basis. Neem daar nog de zang van John JayCee Cuijpers en Lisette van den Berg bij voor een stevige opzet. Sven Figee, organist in de band, neemt normaliter het voortouw, maar behoudt zich nu op de achtergrond. In het repertoire heeft ABBA’s Björn veel samenzang in de nummers gestoken, maar ABBA Rocks laat dat juist achterwege en bouwt er liever zo nu en dan een duetje in, wat beter uitpakt en zorgt voor extra dynamiek tussen de muzikanten op het podium. Al gauw loopt ABBA Rocks tegen het eind van de eerste set. Dan knallen ze nog even met ‘Waterloo’, om later terug te komen voor een tweede ronde.

Muzikaal is het in orde en liedjes worden met overtuiging gebracht. Eigenlijk verveelt zo’n act als ABBA Rocks niet en het publiek vermaakt zich meer dan prima. ABBA Rocks rockt écht en doen hun naam eer aan.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12