3voor12 Tilburg

Black Sun Empire vult 013 tijdens You're Not Ready

Een ware stoelendans

Na een lange bass-droogte, was het afgelopen vrijdag eindelijk weer zo ver. 013 kwam met een nieuwe reeks dance-shows: You’re Not Ready. Black Sun Empire gaf het startsein voor drum ‘n bass-shows in het nieuwe normaal. Al zittende konden zo’n 400 man genieten van keiharde neurofunk ondersteund door een lichtshow vol lasers.

Er staat een lange rij voor 013. “We mogen weer,” klinkt het. Dit is voor velen een vertrouwd gevoel. Na een korte vragenlijst over coronasymptomen doorgenomen en onze handen gedesinfecteerd te hebben, mogen we de zaal in. Iedereen wordt in duo’s neergezet, en het zittend feestje kan beginnen.

Dat zitten blijkt voor iedereen toch nog moeilijk. Wanneer er zulke harde muziek wordt gedraaid, moet er ook op gedanst worden natuurlijk. MC Multiplex doet voor hoe je al zittende nog kan dansen, maar het mag niet baten. Langzaamaan komen de mensen omhoog van hun stoel en wordt er volop gedanst. Helaas moet dan de security ingrijpen om een voor een de mensen weer te laten zitten. Toch blijft er een klein feestje aan de gang in de wc-rij, ook bier halen gebeurt dansend. Zo blijkt dat het publiek inderdaad not ready is voor dit zittende feest.

Voor het publiek was het even wennen. Bass-liefhebber Wessel Hop was zeker klaar om weer los te gaan: “Ik vond het super. Het is natuurlijk heel anders geweest, maar het feit dat er zo veel bekenden waren, dat we de bass weer door ons lichaam konden voelen en weer een soort van los konden gaan, dat is toch top. Van mij had het alleen nog wat langer mogen duren.”

Voor Black Sun Empire is dit ook de eerste grote show sinds corona. Maar het is absoluut niet te merken dat ze zo lang stil hebben gelegen. Vanaf het eerste moment krijgen ze de Main al op het puntje van hun stoel. Naarmate de avond vordert draaien ze harder en harder. De anderhalf uur durende set komt snel tot een eind en de zaal loopt langzaam leeg. Waar het publiek zich binnen aan de regels moest houden, houdt het gezag van 013 buiten weer op. Het is nog licht als we buiten komen, dat zijn we niet gewend van bass-feestjes. Buiten verzamelen groepjes zich om afspraken te maken voor een after en na te praten over de zittende show. Het is voor iedereen even wennen, maar over één ding is men het eens: Het is fijn om weer terug te zijn.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12