LL17: Triggerfinger is de bekende verrassing

De Belgen hebben weleens sexyer geklonken

Altijd lachen, een surprise act in het blokkenschema. Op de Lowlands-zondag wordt een blokkenschemavlakje bezet door het onbekende #W?TF en wie dat googlet komt op het Festileaks-artikel waarin staat het waarschijnlijk om Triggerfinger gaat. En jawel, het gaat om Triggerfinger. De aardig volle Bravo kijkt er bij de aankondiging niet van op. Maar goed, tijd voor een bekend verrassingfeestje dus. Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan, zo blijkt.

Drie jaar geleden stonden ze er ook, toen met hun vierde album By Absence Of The Sun. Nu zit de band aan de vooravond van de release van de vijfde Colossus, die volgende week verschijnt maar volgens Ruben Block vandaag al bij de Concerto op Lowlands ligt. De productie: Mitchell Froom. Niet de minste dus. Triggerfinger speelt vandaag met extra gitarist die staat opgesteld achter de drums. Verder, uiteraard: Paul van Bruystegem op bas, Mario Goossens op drums.

Triggerfinger heeft laten weten dat Colossus een plaat is waarop het liedje centraal staat, terwijl de voorgangers dreven op de live-interactie van het trio. In vuilniszakkenkerk Bravo blijft de focus gewoon liggen op die live-interactie, want die bluesrockers weten elkaar snel te vinden. Toch is het niet de meest memorabele Triggerfinger-gig: de band moet vooral oppassen dat het geluid niet te dichtgeplamuurd wordt, zoals gebeurt in ‘Black Panic.’ Het bekendste nummer ‘All This Dancing Around’ heeft ook weleens sexyer geklonken. Triggerfinger is vandaag op z’n best als de rock een zompige blueskant meekrijgt. Een minder goed idee: de drumsolo in het nieuwe ‘Bring Me Back A Live Wild One.’ Erg plezant: het catchy nieuwe ‘Flesh Tight’. Triggerfinger is een aangename surprise act maar de motor is weleens gesmeerder geweest.

HET MOMENT:
De Belgen hebben er een livefavoriet bij en wel ‘Colossus’, de titeltrack van het nieuwe album. Een zware stamper die gedurfd als afsluiter van de set wordt neergezet. En met succes.

Meer Lowlands? Check ons dossier voor heel veel verslagen en video's.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12