3voor12 Gelderland

Radboud Sounds: De wetenschap van muziek

Festival met muziek, lezingen, dans en meer vrijdag 12 mei 2023 in Doornroosje

Nog vóór je doorhebt wat muziek met je doet, heeft je lijf allang een reactie paraat. Hoe kan dat? Wat is de werking van muziek op je brein? Hoe verwerk je al dansend je emoties? En hoe kan het toch dat je telkens kippenvel krijgt van die ene plaat?

Tijdens het festival Radboud Sounds op vrijdag 12 mei in Doornroosje laten wetenschappers van de Radboud Universiteit vanuit verschillende disciplines hun licht schijnen op de wetenschap van muziek. De Radboud Universiteit en Radboud Reflects organiseren dit festival in het kader van het 100jarig bestaan van de Nijmeegse universiteit. Van 20.00 uur tot 01.00 uur is er een doorlopend programma in Doornroosje met concerten, wetenschappelijke lezingen en gesprekken over wetenschap en muziek. De afsluiting is een dansfeest met dj Joost van Bellen.

Op het programma staan tot nu toe de lezingen: Toekomstmuziek: de slimme muziek die zich aanpast aan jou met AI-onderzoekers Michelle Appel en Daniel Danilin; Van wie is de melodie? met jurist Roma Leuyerink; Hoe Spotify muziek beïnvloedt met cultuurwetenschapper Niels Niessen en Muziek als pijnbestrijding met pijnexpert Esmeralda Blaney Davidson en anesthesioloog Hans Timmerman. Optredens zijn er van onder meer YĪN YĪN, Sophie Straat en Joost van Bellen. Check het programma tot nu toe hier. Het wordt nog uitgebreid en er komt ook een blokkenschema.

Radboud Sounds. De wetenschap van muziek. Vrijdag 12 mei 2023, van 20.00 uur tot 01.00 uur in Doornroosje, Stationsplein 11, Nijmegen. Tickets kosten 15,00 euro.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12