3voor12 Tilburg

Equal Idiots op Bands in a Barn 2018

Brabants boerenschuurfestival maakt headliner bekend

Belgische garagerockband Equal Idiots is dit jaar een van de headliners op Bands in a Barn. Dat maakt de organisatie vandaag bekend. Enkele weken geleden werd al duidelijk dat er een tweede editie zou komen van het lentefestival. Het Haagse Son Mieux, het Tilburgse Fake Billy and the False Prophets, Nowa en het Berlijnse Lionsphere vormen de rest van het voorlopige hoofdprogramma.

Met deze artiesten slaat het kleinschalige Diesse festival een ruigere weg in dan vorig jaar. Toen lag de nadruk op folk en singer-songwriter. Organisator Teun van Knegsel noemt de eerste festivaldag dan ook een ‘knaldag’. “Zondag is relaxter. Dan kun je rustig wakker worden,” belooft hij. Er zitten nog namen in de koker, die onder andere neigen naar funk en folk, zowel regionaal als internationaal. De organisatie maakt die deze maand nog bekend.

Intiem
De tweede editie van Bands in a Barn vindt op 21 en 22 april plaats en belooft een klein, intiem evenement te worden, net als vorig jaar. De twee podia die het festival rijk is, bevinden zich in een omgebouwde boerenschuur in Diessen, gemeente Hilvarenbeek. Alleen de camping en foodtrucks staan buiten.

Early Bird
Nieuw dit jaar zijn de early-bird-tickets. Die zijn afgelopen zondag in de verkoop gegaan. De organisatie hoopt zo een beeld te krijgen van de interesse voor het festival. Volgens Van Knegsel  liep de ‘barn’ vorig jaar namelijk maar voor de helft vol. “We hebben gemerkt dat vooral dagbezoekers later willen beginnen,” zegt hij. “Daarom schuiven we de begintijd een uur naar achteren. Omdat de meeste mensen maandagochtend gewoon weer moeten werken, staan zondagavond ook geen grote artiesten gepland.”

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12