steun 3voor12
3voor12 Gelderland

#4df18: Durand Jones, soul in optima forma

Sterke liveband overtuigt op het Valkhof

De wereld was toch een stukje minder mooi sinds het heengaan van charismatische soulzanger Charles Bradley vorig jaar. Maar er is goed nieuws, want Durand Jones, die eigenlijk per ongeluk zanger is geworden, heeft zijn plaats ingenomen. Samen met zijn band The Indications brengt hij een soulgeluid met funky gitaren, een zwetend orgel en bovenal zijn heerlijk rauwe stemgeluid. We horen echo’s van grootheden als James Brown en Otis Redding, de ene keer sensationeel uitbundig, dan weer intiem en hartverscheurend.

Zijn twee jaar geleden, op klein label uitgebrachte titelloze debuutalbum zorgde in kleine kring al snel voor een buzz en nu het album internationaal is opgepakt wordt er tot ver over de grens getoerd. Vanavond is de allerlaatste show van hun Europese toer, waarbij onder andere ook Rock Wechter en North Sea Jazz zijn aangedaan.

De zeskoppige band (twee blazers, gitaar, bas, drums en keyboard) zijn niet echt bewegelijk en stuk voor stuk beheersen ze hun instrument voortreffelijk. Hierdoor heeft Durand Jones zelf alle ruimte vooraan op het podium, en die neemt hij ook. Knap dat de band niet schuwt om de langzame nummers te spelen (‘Now I’m Gone’!), waarbij drummer Aaron Frazer drie nummers de leadzanger is. Op de beste momenten haalt Durand Jones het uit zijn tenen en belandt hij vaker dan eens op zijn knieën. Live laat hij daarmee concurrentie als Leon Bridges en Curtis Harding ver achter zich.

HET MOMENT:
Voordat het nummer ‘Groovy Baby’ wordt ingezet vraagt Durand Jones aan het publiek om mee te zingen “groovy, do you feel groovy?”. In de break van dit superswingende nummer, vol met ferme drums, top blaaswerk en catchy gitaarlicks, vraagt hij het opnieuw en de respons is dit keer zeker twee keer zo groot. Hier besef je dat door de professionaliteit van de muzikanten en het sterke songmateriaal ze het hele veld voor zich weten te winnen.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland