3voor12 Breda

Eerste videoclip van SPIRITBOX: 'Rivals'

“Echtscheidingssong verpakt in Spaghetti Westernsfeer”

De Bredase indie rockband SPIRITBOX brengt vandaag, donderdag 15 november, zijn eerste videoclip ‘Rivals’. ‘Rivals’ werd in september, vlak voor Breda Barst uitgebracht en is de eerste single van het aanstaande debuutalbum ‘Milk’. Vijf muzikanten uit Breda vormen sinds 2017 SPIRITBOX. Samen maken ze duistere, dynamische liedjes die worden bevolkt door onder meer geestverschijningen, kannibalen, Western outlaws, femmes fatales en vliegende inktvissen.

Over de ‘Rivals’ video
SPIRITBOX over ‘Rivals’: "het is een echtscheidingssong verpakt in Spaghetti Westernsfeer,  gaat over ieder denkbaar conflict waarin verdriet tot ruziemaken leidt en andersom. De video vertelt over verschillende gezichten die men zelfs aan dierbaren kan tonen en het afpellen ervan, zonder dat het ooit echt duidelijk is met welke ‘ware ik’ een ander nou te maken heeft. En uiteindelijk; veranderingen en beschadigingen die men op kan lopen door emotionele strijd; zeker ook kinderen… die alle beste intenties ten spijt uiteindelijk (helaas) ook vaak getekend worden door een echtscheiding."

Naast deze videoclip heeft de band nog veel meer in de pijpleiding: op 15 december spelen de vijf op het Freeze Festival in Leeuwarden, is er optreden in Mezz in december (afsluiting Breda’s Most Wanted) en ook de Cultuurnacht Breda staat al in hun agenda voor een optreden.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12