Carista wint de Gieskes-Strijbis Podiumprijs

Utrechtse dj/producer krijgt 60.000 euro om zich artistiek te ontwikkelen

De Utrechtse dj Carista Eendragt ging de afgelopen dagen heerlijk: ze draaide Draaimolen in Tilburg aan gort met Mary Lake, gaf een euforisch tuinfeest bij Het Hem in Zaandam. Én ze won de Gieskes-Strijbis Podiumprijs 2021, met een prijzengeld van 60.000 euro de grootste podiumprijs van Nederland. Makers van theater, dans, muziek en compositie komen voor de prijs in aanmerking. Met het prijzengeld wil het fonds de winnaars in staat stellen om twee jaar voluit aan de verwezenlijking van hun eigen visie te werken.

Uit het juryrapport: ‘Carista Eendragt, DJ Carista, is uniek in het veld door haar eclectische smaak; de commissie waardeert het dat ze niet kiest voor een eenzijdige muzikale opvatting maar nieuwsgierig blijft naar nieuwe inspiratiebronnen, en haar ontdekkingen wil delen met publiek en vakgenoten. Uit alles blijkt hoe belangrijk ze het vindt dat die verbinding met het publiek tot stand komt. In een veld waarin weinig vrouwelijke artiesten een platform hebben is ze een rolmodel, en ze is ruimhartig in het delen van haar platform. Met haar eigen label United Identities biedt ze andere vrouwen een podium en is ze een grote stimulans voor ander (lokaal) talent, onder het motto: no ego, all equal. Onder haar bescheidenheid zit een sterke drive en een groot doorzettingsvermogen. In een tijd waarin de clubsector het zwaar heeft, is haar werk een bron van hoop en pure joy.’

Vorig jaar schreven we nog hoe Carista zich niet liet tegenhouden door de pandemie, en haar masterplan steeds verder uitrolt. Lees ook hoe The Blessed Madonna en Seth Troxler haar roemen als extreem veelzijdige dj.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12