PP18: Jessie J denkt aan de vaders

Britse zangeres overtuigt met simpele show

Het wordt wel eens vergeten met headliners als Foo Fighters en Pearl Jam, maar de tweede lettergreep van Pinkpop spelt toch echt p-o-p. Op de laatste dag van het festival krijgt p-o-p flink de ruimte, met ook Jessie J op het hoofdpodium.

Sinds haar uitverkiezing tot Sound of 2011 door de BBC, is Jessie J alom aanwezig. En tegelijk is ze nooit echt groot geworden. Hits als ‘Bang Bang’ en ‘Price Tag’ waren enorm en liggen nog vers in het geheugen, maar toch heeft ze de stap naar de eredivisie nooit gemaakt.

Gek genoeg maakt juist dat het verfrissend op een festival vol mega acts en acts die megastardom nastreven. Het visuele geweld schittert door afwezigheid. Het draait allemaal om het plezier en gemak waarmee Jessie J haar nummers brengt. Haar achtergrondzangeressen staan niet op de achtergrond, maar lopen dansend met haar mee. En ondertussen zing Jessie J met gemak de pannen van het dak. Het enige probleem is dat buiten de hits haar muziek vrij makkelijk langs van je af glijdt. Gelukkig pakt ze telkens met wat spierbalrollen die aandacht weer terug.

HET MOMENT:
Je zou het bijna vergeten: maar gelukkig is daar Jessie J. Pak je telefoon, bel je vader, stuur hem nog een kaartje: het is vaderdag. Jessie verandert ‘Mamma knows best’ alvast in ‘Daddie knows best’.  Vaders met de hele dag een kind op de nek: deze is voor jullie!

Lees, kijk en luister meer Pinkpop 2018 hier 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12