1 dode, 3 gewonden bij aanrijding Pinkpop-camping

Politie zoekt bestuurder van een wit busje

Bij een aanrijding met een wit busje aan de Mensheggerweg in Landgraaf zijn vannacht even na vier uur een aantal mensen ernstig geraakt. Drie mensen belandden in het ziekenhuis, een persoon overleed zelfs. De bestuurder van het busje reed door, waarna de politie de weg afzette vanwege technisch onderzoek. Een traumahelikopter moest worden ingezet. De politieweet nog niet of sprake is van opzet. De bestuurder zou rijden in een wit busje, mogelijk een Fiat Doblo met de cijfers 257 in het kenteken. 

Update 12:30. De politie en het OM hebben op een persconferentie bekend gemaakt dat de verdachte een 34-jarige man uit Heerlen is. Hij heeft zichzelf vanmorgen zelf gemeld bij de politie en is aangehouden in Amsterdam. De vier slachtoffers komen ook uit de regio. Het dodelijk slachtoffer is een 35-jarige man in Heerlen, de overige slachtoffers zijn een 30-jarige man uit Landgraaf, een 26-jarige man uit Heerlen en een 23-jarige vrouw uit Heerlen. 

Op een vraag uit de zaal of het op dat tijdstip toegestaan was op de betreffende plek te rijden antwoordde de duidelijk aangeslagen festivaldirecteur Jan Smeets: 'Normaal is bij aankomst en vertrek de weg afgesloten, maar om 4 uur is de weg open gesteld omdat er geen hindernissen meer aanwezig waren.' Het incident werd bij de politie gemeld om 04:06. Pinkpop heeft in 49 edities niet eerder doden hoeven betreuren.

Ook reageerde Smeets op een vraag over het gebrek aan parkeerplek waar het festival mee te kampen had. Stonden er auto's op plekken waar ze normaal niet staan? 'Dat beeld klopt. 45.000 weekendbezoekers zijn al aangekomen op vrijdag, daar was op een gegeven moment geen plaats voor. We hebben parkeerplaatsen moeten zoeken. Dat is ons nooit overkomen, er zijn meer mensen dan ooit met de auto gekomen.'

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12