3voor12 Zeeland

GraauwRock 2019: Buurtfeest met allure

Furism opent, Racoon sluit af

De twintigste editie trapt goed af met Furism en vanuit daar wordt het nog beter met bekende bands zoals Handsome Poets, Wulf en hoofdact Racoon.

Graauw, een klein dorpje weggestopt achter in Zeeuws-Vlaanderen trekt door het jaar heen weinig bekijks. Het dorpje met zo’n zevenhonderd inwoners heeft niet eens een supermarkt. Het is er stil. Totdat het hemelvaart is. Dan gaat het dak eraf bij VV Graauw, de voetbalvereniging van het dorp, waar ieder jaar GraauwRock wordt gehouden.

De hekken gaan om vijf uur in de middag open en de mensen stromen binnen. Ze hebben één doel voor ogen: genieten van muziek met goede vrienden en een glas bier (of misschien wel meer). Het festival wordt afgetrapt door Furism, een Vlaamse band die de dag ervoor The Road to GraauwRock heeft gewonnen. De sfeer zit er meteen goed in. Het publiek, voornamelijk inwoners van Graauw en de dorpen in de buurt, laten zien dat zij heus wel een feestje kunnen bouwen.

Het festivalterrein wordt gezelliger en gezelliger. Genieten is van hoofdbelang. En dan is het zover. Al heel de dag wordt uitgekeken naar Racoon. Iedereen wil weten wat ze gaan doen en hoeveel we kunnen meezingen. Voor Racoon is het een thuiswedstrijd. Je zou kunnen denken dat het voor de band uit Goes een makkie is. Voor zanger  Bart van der Weide ligt het toch anders: “Er zijn hier wat mensen die mij kennen, die kunnen mij ook zo weer terug in mijn schoenen zetten als ik uitbundig word.” Het zal wel meevallen, want wanneer de presentator Racoon aankondigt gaat iedereen uit zijn dak. Er hangt een sfeer in de lucht, bijna zo dik dat je erin kan bijten. Het voelt goed. Het voelt alsof je een oude maat na jaren weer ziet en je nog steeds beste vrienden bent.

GraauwRock, het is waarschijnlijk wat uit je pad, maar het is de moeite waard. Het is alles wat je zoekt in een buurtfeest, maar dan wel een buurtfeest met allure.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12