3voor12 Utrecht

Onder Invloed viert tienjarig bestaan in Café De Stad

Met optredens van Marien Dorleijn (Moss), Peter en Carol (Bettie Serveert) en DJ St. Paul

Deze maand bestaat Onder Invloed tien jaar. Het journalistieke project van Matthijs van der Ven viert dit met een speciale editie waar Moss-zanger Marien Dorleijn, Peter en Carol van Bettie Serveert en DJ St. Paul optreden.

Op zondag 24 juni viert Van der Ven het tienjarig jubileum van zijn journalistieke project Onder Invloed in het Utrechtse Café de Stad. Inmiddels zijn er meer dan duizend video-sessies van Onder Invloed verschenen, waarin muzikanten hun grootste muzikale invloeden laten horen.

Tijdens de speciale editie van Onder Invloed treedt Marien Dorleijn op, die je kent als de zanger van Moss. De band heeft vijf albums op zak, met een zesde op komst. Dorleijn is druk bezig met het schrijven van deze nieuwe plaat, maar heeft gelukkig nog tijd voor dit jubileumoptreden. Ook speelt het duo Peter Visser en Carol van Dyk, van de Nederlandse indieband Bettie Serveert, in Café de Stad deze avond. Tussen de optredens door voorziet DJ St. Paul het publiek van plaatjes.

In de afgelopen jaren is het project van Matthijs van der Ven flink gegroeid. Wat begon als een uitprobeersel, heeft zich binnen tien jaar ontwikkeld tot een zeer groot project, dat naast sessies met video-opnames van muzikanten uit de hele wereld bestaat uit verschillende liveoptredens. Ook bracht de oprichter 2012 het boek ‘Onder Invloed’ uit. “Uiteindelijk wil ik aandacht besteden aan muzikanten die ik zelf goed vind en mensen kennis laten maken met degenen door wie zij beïnvloed zijn”.

Er zijn sinds 2008 opnames gemaakt met artiesten als awkward i, Marien Dorleijn, Kim Janssen, Steve Wynn, Ryan Joseph Burns, Tangarine en vele anderen. Het lijkt alsof van der Ven slechts artiesten uitnodigt die binnen het traditionele plaatje van de singer-songwriter vallen, maar het tegendeel blijkt: “Ik zou graag meer afwisseling willen brengen in de genres en meer bands willen opnemen.”

Het jubileumconcert zondag belooft met acts als Marien Dorleijn en Peter en Carol van Bettie Serveert in ieder geval een mooi feest te worden.

Te zien: 10-jarig jubileum Onder Invloed, zondag 24 juni 2018 (14.00 tot 19.00) @ Café De Stad

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12