LL17: Ronnie Flex overtroeft de haters

De prins van de Nederlandse hiphop bewijst dat hij zijn kroon verdient

Ronnie Flex is een van de grootste artiesten van Nederland, maar ook een polariserende – zie bijvoorbeeld de reacties onder dit video-interview. Zijn gebruik van autotune, zijn teksten over drank en drugs, zijn optreden in Expeditie Robinson: je hebt er sowieso een mening over. Op zaterdagmiddag staat de Bravo vol, met fans en nieuwsgierigen die eens even komen kijken waar het nou allemaal om te doen is. 'Ken jij dit?,' vraagt een vrouw aan haar vriend, wijzend naar de plukjes zingende fans om hen heen. 'Nee, maar zo te zien heet het “Investeren In De Liefde”, haha.' Twee meter verderop is het inderdaad groot feest, jonge meisjes en jongens gooien al meteen de heupen los en kennen al Ronnie's refreintjes.

Voor zijn huidige tour heeft Ronnie de zevenkoppige Deuxperience band ingeschakeld. Alleen 'Drank & Drugs' heeft er een beetje onder te lijden: in deze quasi-tropische versie verliest het alle lompheid die die monsterhit juist zo goed maakt.

Het is een klein smetje op een anderszins uitzonderlijk goede show: 'Investeren' en vooral 'Energie' komen goed uit de verf, en iedereen die zeurt over autotune mag voortaan zijn mond houden: Ronnie is hartstikke goed bij stem, en die autotune is een stijlkeuze, geen steunpilaar.

Zo soepeltjes hebben we Lowlands zelden zien dansen. Je kunt je niet meer voorstellen waarom deze man zo veel haat aantrekt. Als je hier niet heel vrolijk van wordt, gefeliciteerd: je bent een zuurpruim.

HET MOMENT:
Voor wie bang was dat Ronnie alle lompheid voorgoed achter zich had gelaten, heeft hij tegen het einde van de set nog een verrassing: 'Opkomen', zijn track met Sevn Alias, doet ie zonder band en op de lompst mogelijke manier. En wat doen al die bandleden dan in plaats van spelen? Gewoon keihard gaan op het podium, springen en met handdoeken zwaaien. Al die meisjes die zo lief meezongen met 'Zusje' staan te pogo'en met de vuist in de lucht. 'Ik hou van jullie!,' schreeuwt Ronnie. En Lowlands houdt van hem.

Meer Lowlands? Check ons dossier voor heel veel verslagen en video's.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12