WOO HAH! strikt met Kendrick Lamar een van zijn ultieme headliners

Ook A$AP Ferg, Ski Mask the Slump God en Earthgang naar hiphopfestival

In een jaar of vijf groeide WOO HAH! vanuit de Tilburgse Spoorzone uit tot een van de grootste festivals van Nederland. Van 10.000 bezoekers op één dag ontwikkelde het hiphopfestival zich razendsnel naar een driedaagse met meer dan 37.000 bezoekers. En telkens bleef WOO HAH! de ambitie uitspreken om nóg verder te groeien. Het festival verhuisde van de Spoorzone naar de Beekse Bergen en directeur Ruud Lemmen groeide uit tot een heuse beroemdheid. Het was diezelfde Lemmen die na de eerste WOO HAH! in de Beekse Bergen, nu zo'n anderhalf jaar geleden, in ons traditionele slotinterview uitlegde dat het festival in de toekomst zou mikken op de allergrootste headliners. De Drake's, Kanye's en Kendrick's van deze wereld.

Nu is het WOO HAH! gelukt een van die ultieme headliners te strikken: vandaag maakt het festival de komst van Kendrick Lamar bekend. De rapper uit Compton, Californië maakte het afgelopen decennium naam met scherpe raps vol maatschappelijk engagement. Albums als good kid, m.A.A.d. cityTo Pimp A Butterfly en DAMN. waren artistieke statements waarmee Lamar zich kroonde tot een van de huidige hiphopkoningen.

Kendrick Lamar speelde tien keer eerder een show op Nederlandse bodem. Vorig jaar stond hij in de Ziggo Dome en was hij een van de headliners van Lowlands. Nu vormt hij de belangrijkste boeking in WOO HAH!'s prille geschiedenis. In het slotinterview van 2019 vertelde Lemmen al dat het festival al voor aanvang van de afgelopen editie een bod had gedaan op een headliner voor 2020. 'Een ware jongensdroom die uitkomt voor ons', schrijft de festivaldirecteur nu in het persbericht bij de aankondiging.

Kendrick Lamar is niet de enige naam die WOO HAH! vandaag bekendmaakt. Ook de Amerikaanse rapper Ski Mask the Slump God, punkrapformatie Ho9909 en de New Yorkse A$AP Ferg komen naar het fesitval. Verder zijn bevestigd: Aitch, Ares, Ashafar, Cho, DaBaby, Earthgang, Gotu Jim, Lil Keed, Lil Tecca, Mensa, Rimon, Santi, Tiffany Calver en Zwangere Guy. 

WOO HAH! 2020 vindt van 10 t/m 12 juli plaats in de Beekse Bergen. Meer namen volgen op korte termijn. Bekijk hier meer aankondigingen voor het komende festivalseizoen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12