PP18: Het regent verrukkelijke clichés bij Scarlet Pleasure

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

Begin dit jaar belandden ze in onze lijst van acts op Eurosonic/Noorderslag die we zeker terug gaan zien. En warempel: Scarlet Pleasure staat vandaag zomaar op Stage Four. Ze maken soul-achtige, funky, poppy R&B met een soepel knipoogje naar hiphop. Pinkpop vist z’n acts niet vaak uit Scandinavië. Maar vandaag is het dubbel fun: want na Scarlet Pleasure neemt de Noorse Sigrid Stage Four over.

Maar voor nu is het nog even aan deze drie griezelig hippe Denen: een drummer met een planga waar Donnie bang van wordt, een bassist met een voetbalshirt ter ere van hun WK-overwinning en tienercrushmaterial verpakt als frontman. Het overgrote deel van de tent kent de band niet, zo weet de frontman, maar dat maakt hem niks uit. Zolang we maar kunnen viben: en dat kunnen we zeker. De danspassen van het publiek worden aangezwengeld door de drummer en bassist, die telkens als ze even niet hoeven te spelen wild meedansen en zingen. Als een virus verspreidt de catchyness door de tent: autotune uithaaltje hier, sample van pistolen daar. Waarom zou je moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Scarlet Pleasure wringt zich niet in bochten om origineel te zijn, maar omarmt in plaats daarvan het cliché. De lyrics zijn kul, maar de nummers die eromheen gevouwen zitten, zijn stuk voor stuk oorwurmen. 

HET MOMENT:
Scarlet Pleasure heeft de vaderdagmemo niet gekregen. Eerder vandaag veranderde Jessie J haar nummer ‘Mamma Knows Best’ in ‘Daddy Knows Best’ en ook Di-rect gaf een vaderdagspeech. Maar nee: bij Scarlet Pleasure wordt ons vriendelijk verzocht of we als een koortje bij de single 'Windy' gewoon mama kunnen zingen. En dit doen we gedwee, natuurlijk. 

Lees, kijk en luister meer Pinkpop 2018 hier 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12