Frans Vreeke wordt interim directeur bij de Melkweg

De ‘podiumdokter’ volgt Geert van Itallie op

Frans Vreeke is per direct aangesteld als de nieuwe interim directeur-bestuurder van Amsterdams poppodium de Melkweg. Hij volgt daarmee Geert van Itallie op, die deze maand bekendmaakte te vertrekken naar Paradiso. Vreeke wordt bijgestaan door Erik Backer, die is aangesteld als interim manager bedrijfsvoering en eerder al bij de Melkweg betrokken was, o.a. als zakelijk directeur.

Frans Vreeke is vierenhalf jaar directeur-bestuurder geweest bij TivoliVredenburg (tot medio 2018) waarna hij een Lifetime Achievement Award ontving van de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals. Jarenlang werd hij gelauwerd als ‘podiumdokter’ bij adviesbureau Berenschot: als interimdirecteur leidde hij poppodia als Doornroosje, Effenaar en Patronaat. Ook was hij in het verleden directeur van Eurosonic Noorderslag.

‘Het is een moeilijke tijd, vooral ook voor de poppodia’, aldus Vreeke. ‘Ik ga met veel enthousiasme mijn kennis en ervaring inzetten voor de Melkweg; om te doen wat nodig is om deze periode te overleven, maar vooral ook om er zo mogelijk nog sterker uit te komen.’

De Melkweg bestaat deze week vijftig jaar, bekijk hier onze lijst met de vijftig meest legendarische shows ooit in het Amsterdamse poppodium. Vreeke schoof in januari 2016 aan in de 3voor12 Talkshow. Bekijk dat interview hier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12