3voor12 Eindhoven

Tsar Bompa is terug met nieuwe single 'Between Push and Shove'

EP-presentatie op 20 april tijdens Dynamo Error

Tien maanden na de release van Tsar Bompa’s derde EP komt de formatie alweer met een nieuwe EP, ‘Serieuze Muziek voor Guido Segers in A’. De plaat wordt op 20 april gepresenteerd tijdens de eerste editie van Dynamo Error, in het rokershok van Dynamo. Tweede Paasdag kwam de band met zijn eerste single van de EP: ‘Between Push and Shove’.

Het beklijvende en eigenaardige nummer laat meteen horen waar Tsar Bompa goed in is: met wat anders komen dan men van de band gewend is. Waar het bij de vorige plaat voornamelijk om chaos leek te draaien, komt de band nu met een gecontroleerd nummer dat doet denken aan de punk en grunge van eind jaren 80 en begin jaren 90. Door het kabbelende begin van de gitaren, dat zich ontwikkelt naar een pakkend en poppy refrein, zijn referenties naar Sonic Youth en Fugazi snel gemaakt. De band houdt zoals altijd niet aan één genre vast. De zang laat sterk denken aan Modest Mouse-zanger Isaac Brock, maar ook de invloed van Kapitan Korsakov is goed te horen.

De groep laat zich dus niet gemakkelijk in een hokje stoppen, en het is te merken dat zij dat met alle plezier doet. Bij de vorige EP sloot Guido Segers – oud-teamlid van 3voor12/Eindhoven en tegenwoordig redacteur van Eindhoven Rockcity – zijn zeer lovende recensie af met: “Stel je eens voor dat ze serieus muziek gaan maken…”. Naast dat de band de nieuwe EP opdraagt aan hem, lijkt het alsof ze ook qua stijl het serieuzer willen gaan aanpakken. Tsar Bompa komt met een zeer sterke single, wat doet uitkijken naar de rest van de EP. Het zal dan ook niet verbazen als de band, met zijn al goede live-reputatie, hoge ogen gaat gooien dit komende festivalseizoen.

Aankomende shows:

19 april 2018: Afsnis Bij St Jacobs, Gent
20 april 2018: Error 1. festival, Dynamo, Eindhoven
21 april 2018: MIR, Rotterdam
24 april 2018: Cul de Sac, Tilburg

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12