steun 3voor12
3voor12 Gelderland

#4df18: Strak swingend Bodega heeft heel veel potentie

New Yorkse artpunk

De drie dames en twee heren van Bodega zijn onder de hoede genomen door Austin Brown van Parquet Courts die later vanavond op hetzelfde podium de maandagavond van het Valkhof Festival zal afsluiten. Dat betekent intelligente gitaarliedjes. De eerste helft van het optreden is dan ook gevuld met korte liedjes, waarbij het publiek soms niet eens doorheeft dat er alweer geklapt moet worden.

Rechts op het podium roept de gitarist met zijn hoekige bewegingen en dito spel herinneringen op aan Ian Curtis van Joy Division, maar meer dan eens lijkt hij niet echt deel uit te maken van de rest van het collectief. Vooral frontvrouw Nikki Belfiglio, die toch echt wel te vergelijken is met Régine Chassagne van Arcade Fire, en zanger/gitarist Ben Hozie zijn de blikvangers. Bassiste Heather Elle en drumster/percussioniste Montana Simone zijn de strakke ritmesectie die de rest de ruimte geeft om te kunnen excelleren.

In de tweede helft van de set zijn de nummers langer. Hoogtepuntje is ‘Can’t Knock The Hustle’ (niet te verwarren met de hit van stadsgenoot Jay-Z) met een heerlijk loopje. Minutenlang wordt het nummer zonder zang retestrak gespeeld. Als Hozie dan uiteindelijk toch nog invalt, bereikt het nummer een uiterst bevredigende climax. Ook ‘Jack In Titanic’ is een hit op het veld. Aan het laatste nummer lijkt zelfs geen einde te komen, maar dat vindt het publiek alleen maar fijn. Dit is zo’n optreden dat best de hele avond zou mogen duren. Bodega heeft iedereen voor het Arc-podium in het hart gesloten, deze band heeft een mooie toekomst voor zich.

HET MOMENT:
Frontman Ben Hozie draagt een nummer op aan een overleden vriend die dit volgens hem sowieso van boven mee zal krijgen. Het nummer, veel meer singer-songwriter dan de swingende artrock van de rest van de set, wordt strak gespeeld. En Hozie besluit: “Now it’s gonna be all good”.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland