LL17: Bastille heeft echt een extreem belangrijke boodschap, hoor

Populistische politici! Beurscrashes! Nepnieuws!

'Let op Nederland, dit is een extreem belangrijke boodschap.' Op het grote scherm verschijnt een journaal-presentator die heel erg bedrukt kijkt. Zo serieus kijkt Bastille-frontman Dan ook al wanneer hij even later in de verte tuurt, zijn vuist de lucht in om zijn extreem belangrijke boodschap nog maar eens kracht bij te zetten. Op de vele imposante LED-schermen voor, achter en tussen de bandleden zoeven nieuwskoppen voorbij als 'nonlethal capabilities', 'riot police are vunarable' en 'general causes for civilian unrest', we zien een meisje met het water tot aan haar lippen, soldaten temidden van vlammen, de handafdruk van Michael Jackson op de Walk of Fame, populistische politici en beurscrashes.

Het ziet er allemaal hartstikke indrukwekkend uit, hoor, maar wat het dan precies is dat Bastille probeert te vertellen, blijft de hele show lang volstrekt onduidelijk. Alsof ze het niet genoeg vinden om hun popliedjes zo krachtig mogelijk te spelen, maar ook graag een filosofische boodschap willen overbrengen. Maar eh, niet precies wetend wat dan. Zoals je buurjongen die een liedje schreef over Laura Palmer, maar daarmee de toon van Twin Peaks helemaal niet weet aan weet te slaan. Oh wacht, dat liedje heeft Bastille zelf al geschreven! Het lijkt er in ieder geval op dat ze Trump stom vinden, en ook tegen de Brexit waren. 

Je kunt een potje cynisch gaan lopen doen om de lege hulzen die ze op het publiek afvuren, maar ze spelen er ondertussen wel de hele Alpha mee plat. En waarom ook niet: met Bad Blood (uit 2013) leverden ze een uitstekende popplaat af met liedjes die je uit volle borst wilt meebrullen, en opvolger Wild World viel slechts een tikkeltje tegen. Daarmee is Bastille gewoon een van de grootste popacts van het Lowlands-programma, met een vermakelijke show van formaat.

HET MOMENT:
Hoppa, een sitdown in de ‘Rhythm of the Night’-mashup. En waarom ook niet, gewoon nog eentje. De Alpha gaat tot helemaal achterin door de knieën.

Meer Lowlands? Check ons dossier voor heel veel verslagen en video's.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12