Ministerie steekt zes ton in popmuziek

Investeringsfonds moet 'kansrijke Nederlandse popproducties' naar 'internationaal niveau' tillen

Er komt een nieuw investeringsfonds voor de Nederlandse popmuziek. Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven heeft 600.000 euro toegekend aan het investeringsfonds. Muziekrechtenorganisatie Sena doet daar nog eens 300.000 euro bovenop. Dat betekent dat er in totaal 900.000 euro vrijgemaakt wordt om 'kansrijke Nederlandse popproducties' naar 'internationaal niveau' te tillen.

Dat wordt bekendgemaakt op de website van de Popcoalitie, de club die voor dit investeringsfonds heeft gelobbyd. 'De bedoeling is dat het fonds op 1 januari van start gaat. Op dit moment wordt de precieze invulling nog verder uitgewerkt, de details zullen zo snel mogelijk bekend worden gemaakt', zo meldt de organisatie.

De Popcoalitie is een samenwerkingsverband van een heleboel organisaties in de muziekindustrie, waaronder NPO 3FM, Buma/Stemra, Spotify, Mojo Concerts, ID&T, en verschillende beroepsvereniging en vakbonden. Het plan voor dit investeringsfonds is afkomstig van de Popcoalitie in samenwerking met Sena Performers, het Fonds Podiumkunsten en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12