steun 3voor12
3voor12 Utrecht

Geinbeat maakt line-up voor 2018 bekend

Nieuwegeins festival verhuist terug naar het gras

Geinbeat heeft gisteren de line-up voor de editie van 2018 bekendgemaakt. Counter Jib, Filthy Felons, Ziggy Splynt, Nachtschade (die hun geplande optreden van vorig jaar gaan inhalen), Searching For Relief, Four Riddles, TWINS, Kings Cross Band en Your Royal Highness spelen op zaterdag 7 juli op het Nieuwegeinse festival, dat voor de 24ste keer wordt georganiseerd. Searching For Relief en Kings Cross spelen er als winnaars van de Kleine Prijs van Nieuwegein, in respectievelijk 2017 en 2018.

Even leek het erop dat het festival dit jaar niet plaats zou vinden. In september 2017 maakte de organisatie namelijk bekend in de financiële problemen te zitten, onder andere door het afgelasten van de editie van dat jaar als gevolg van de weersomstandigheden. De straffe wind van die dag blies het regenwater het podium op, waardoor een te gevaarlijke situatie ontstond voor de muzikanten, apparatuur en vrijwilligers. Een geslaagd benefiet en de hulp van verschillende sponsoren zorgden ervoor dat de financiële positie is verstevigd, waardoor het festival dit jaar alsnog plaatsvindt.

Voor de editie van dit jaar heeft de organisatie zowel een nieuwe locatie als een nieuwe partner gevonden. Van het Stadsbalkon, de plek van de laatste jaren, verhuist het festival naar het gras van speelpark De Middengaarde aan de Galecopperzoom. De nieuwe locatie moet het festivalgevoel verder versterken.”We gaan dit jaar terug naar de basis, waardoor er ook veel nieuwe kansen ontstaan”, zegt Riny Kooijman van de organisatie. Daarnaast wordt samenwerkt met de organisatoren van het maandelijkse AkoestiCafé. Zij verzorgen de programmering van het tweede podium. Als headliners heeft AkoestiCafé daarvoor twee Utrechtse bands aangetrokken: het jonge BEAUX, dat sprankelende pop maakt, en de ervaren mannen van Van Piekeren, die poëtische luisterliedjes spelen waarbij ook nog veel te lachen valt.

Te zien: Geinbeat 2018, zaterdag 7 juli 2018 (13.00 - 23.00 uur) @ De Middengaarde, Galecopperzoom 7, Nieuwegein

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht