steun 3voor12
3voor12 Gelderland

#4df18: Robin Borneman en co schitteren in Stevenskerk

Zanger uit Oss haalt onderste uit de kan tijdens tour de force

Het is haast symbolisch: de man die met de Trans-Siberian Orchestra in de VS voor miljoenen mensen optreedt, zit een half uur voor zijn optreden rustig op een bankje naast de ingang van de Stevenskerk. In Nederland kan hij immers nog vrij anoniem over straat. En dat is eigenlijk wonderbaarlijk voor een man waarvan de muziek consequent zo goed is. Vanavond treedt hij met band en special guests op in een uitverkochte Stevenskerk.

Het publiek wordt getrakteerd op een gevarieerde show waarbij ingetogen liedjes als ‘Spirit Bird’ en ‘A Prayer For The Rain’ worden afgewisseld met bombastischere nummers als ‘Shadowflower’ en ‘Awake’. Maar natuurlijk wordt er extra uitgepakt. De komst van Anneke van Giersbergen (The Gathering, VUUR) was al aangekondigd en samen zetten ze een geweldige versie van Bornemans ‘The Waving Days’ neer. Ook gastheer Merijn van Haren (Navarone) wordt extra aan het werk gezet.

Zeker leuk, zo’n star-studded line-up, maar ook tussen de duetten door blijven Robin en zijn band zonder problemen overeind. Vooral de nummers van de eerste twee Folklore albums (aan het derde album van de trilogie wordt gewerkt) staan als een huis dankzij Robins krachtige stem, maar ook de topmuzikanten die de rest van het podium vullen. De frontman komt dichtbij, is oprecht en na een uur spelen werkt zijn enthousiasme nog steeds aanstekelijk. Robin Borneman maakt vanavond gretig gebruik van de bijzondere setting en tilt zijn show daarmee naar een hoger niveau.

HET MOMENT:
Aan hoogtepunten geen gebrek. ‘Shadowflower’, ‘The Waving Days’ met Anneke, ‘Woebegone Blues’: het ene nummer lijkt vanavond nog beter tot zijn recht te komen dan het andere. De breekbare versie van ‘Sound of Silence’ (origineel van Simon & Garfunkel) die Robin en Merijn tegen het einde van de show inzetten kan rekenen op het meeste enthousiasme. De vrijwel perfecte uitvoering zal nog lang door de Stevenskerk galmen.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland