steun 3voor12

Gedupeerde Broederliefde fans kunnen fluiten naar hun geld

Productiebedrijf MIM vraagt faillissement aan

Ticketmaster kan gedupeerde fans het geld voor de afgelaste show van Broederliefde in het Sparta Stadion niet terug betalen. Dat heeft het ticketbedrijf laten weten aan gedupeerde fans, die al maanden wachten op hun geld. Ruim een maand geleden hoopte Ticketmaster voor 1 juli terug te kunnen betalen, maar die deadline werd niet gehaald. 'We hebben je toen ook verteld dat Ticketmaster handelt als bemiddelaar namens MIM Productions, de organisator van het event. Wij zijn van hen afhankelijk voor het terugbetalen van de tickets.'

Dat bedrijf MIM Productions heeft nu faillissement aangevraagd, waardoor Ticketmaster zegt de tickets niet te kunnen terug betalen. Broederliefde zelf kondigde na het afgelasten van het stadion-concert aan uit te wijken naar Ahoy op 22 september. De rappers hebben gedupeerde fans een ticket voor die show aangeboden. Dat is een hele geste, want ook Broederliefde zelf heeft dus geen beschikking over de opbrengst van de tot nu toe verkochte tickets. Dat zouden er enkele duizenden zijn. Dat betekent dus dat Broederliefde die tickets uit eigen zak heeft moeten betalen.

De problemen komen voort uit de eerste editie van Broederliefde in Het Kasteel. Het concert was een succes, maar het financiele plaatje niet. Na afloop ontstond ruzie tussen MIM Productions en het management van Broederliefde over wie verantwoordelijk was voor de tegenvaller en wie de nog openstaande facturen moest voldoen. Woordvoerder Ellen Tolsma van Ticketmaster legt uit dat haar bedrijf in principe alleen tussenpersoon is. Promotors van concerten kunnen ervoor kiezen zich te verzekeren om bij eventeuele problemen tickets te kunnen terug betalen. Ticketmaster dekt dat risico niet. Zij verwijst naar de organisator van het evenement, MIM Productions. Op dit moment is MIM Productions niet beschikbaar voor toelichting.  

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Landelijk