steun 3voor12
3voor12 Gelderland

#4df18: Blue Crime maakt moonpop

Mix van noisefolk, dreampop en shoegaze

Het Amsterdamse viertal is volledig in het wit gekleed, maar wel ieder op zijn of haar eigen manier. Zangeres Alexandra Duvekot in een strakke rok, terwijl bassiste Floor van Dijck (zus van Sofie Winterson en My Baby’s Cato en Joost van Dijck) in een luchtige overhemdjurk speelt. En net als bij de afstemming van de kleding, mag het muzikaal ook best schuren. Er zijn stukken die doen denken aan Warpaint, terwijl de bijtende momenten weer meer aan Savages doen denken. PJ Harvey is in ieder geval een bron van inspiratie.

Links op het podium staat gitariste Liú Mottes (eerste deel met baseballpet), die zorgt voor die extra laag in de muziek die Blue Crime spannend maakt. Achter de drumkit zit de enige man, Bart van Hasselt. Niet zoals gebruikelijk achter op het podium, maar volledig rechts en gedraaid richting de dames.

‘TYR’ van de gelijknamige ep is een sterk liedje, maar er zijn ook nummers die lijken te verzanden of waarbij de band zelf ook niet precies weet waar het heen gaat; al blijft het hierdoor spannend om te kijken wat er nu weer gaat gebeuren. Vanwege de warmte en de nog niet helemaal ondergaande zon is het publiek afwachtend, maar er wordt wel genoten van de combi van sfeervolle melodieën en hardere gitaarriffs. Blue Crime is stekeliger dan je gezien de omschrijving vooraf zou verwachten. Om hun moonpop helemaal tot z’n recht te laten komen zou het optreden moeten plaatsvinden in de nachtelijke uurtjes.

HET MOMENT:
De spannendste momenten van Blue Crime zijn de hardste momenten, wanneer een nummer wordt opgebroken of helemaal lijkt te ontsporen. De drie dames en heer weten wel degelijk hoe ze van zich af moeten bijten: moonpop is minder dromerig dan je zou denken.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland