DTRH17: De bloederige zege van Ho99o9

Het hardst is voor het laatst bewaard

Op dit festival vol gekkigheid is Ho99o9 duidelijk het meest freaky. Hardcore hiphop meets metal meets punk in een grote, meedogenloze draaikolk. Gaan de Rabbit Hole bezoekers dat snappen?

Dat is eigenlijk een overbodige vraag, want aan Ho99o9 hoef je niets te snappen. Eaddy, TheOGM en de waanzinnige metaldrummer die hen live bijstaat gaan direct vol gas, en het publiek is al net zo hongerig. Eerder lagen ze zo fijn in het gras, maar nu willen al die lieve mensen met glitterwangen raggen en hossen in pure waanzinnige extase. Ho99o9 appelleert aan je meest basale instincten. Lust, bloeddorst, zweet, woede, seks en punk. De hele tent kolkt, net buiten de Fuzzy Lop staan nieuwsgierige mensen die toch niet naar binnen durven. Hier spookt het.

Gas terug bestaat niet, het is alleen maar keihard gaan op de linkerbaan. Alles is zo hard dat je de helft van de tijd de vocalen nauwelijks kunt horen. Maar wie gaat er nou huilen om geluidskwaliteit bij Ho99o9? Die diepe, onheilspellende grom van TheOGM klinkt overal bovenuit en kookt je bloed. Af en toe maken die razende hardcore punkdrums plaats voor een onvervalste hiphopbeat, en dan hoor je ineens hoe vlijmscherp de flows ook nog eens zijn. Niet we het dan ineens rustig aan gaan doen; de Fuzzy Lop wordt van die trapbeats zo mogelijk nog gekker. Wie niet geloofde dat dit festival écht hard kon gaan is bij dezen af. DTRH 2017 heeft gewoon het hardst voor het laatst bewaard.

HET MOMENT
In die krankzinnige drie kwartier zit welgeteld één rustmoment. Het podium is ineens leeg, de muziek stopt. En dan horen we iets wonderlijks. Boris Gardiners geniale old school underground soultrack “Every N****r Is A Star”. Fenomenale keuze. De Fuzzy Lop mag twee keer diep ademhalen, en wordt vervolgens twee keer zo hard door de mangel gehaald. Met de eerste en ook meteen laatste Wall of Death van DTRH 2017 is de bloederige zege van Ho99o9 compleet.

Check alles van Down the Rabbit Hole in het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12