PP18: Pinkpop zal de hele nacht Oliver Heldens opboeren

Gore deephouse mash-ups voor mensen zonder geduld

Dertig jaar nadat house de wereld veroverde is het genre vitaler dan ooit. Elk weekend laten dj’s over de hele wereld zien hoe vindingrijk, spannend en open minded je een dansvloer kunt benaderen. Oliver Heldens is niet zo’n dj. Hij toont dat een deel van de dance-wereld op een hopeloos dood spoor beland is.

Natuurlijk, het is moeilijk als dj vanaf nul te starten in een tent vol rockfans. Kun je binnen een uur iets opbouwen? Misschien kun je niets anders dan maar gewoon rammen. Maar na een Tiesto-Heldens collab, een ’N*ggas In Paris’ remix en een zelfgemaakte ’Renegade Master’ remake heb je het idee er een drie uur durende spinning sessie op te hebben zitten. We hebben alles gehoord: schreeuwende vocalen, ratelende snares die naar lompe drops leiden, knipoogjes naar nog meer hits, hits, hits. Wat kan Oliver Heldens uit de kast trekken om het interessant te houden? Confetti? Vuur? Danseressen? Een travestiet met een indianentooi en een zweepje? Mr Polska die als een duveltje uit een doosje te hulp springt? Allemaal! Alles! Alles tegelijk! Maar dan hebben we amper twintig minuten achter de rug. Waar in hemelsnaam moeten we de kracht vandaan halen om dit vol te houden?

Het probleem is niet alleen dat Heldens geen smaak heeft, maar ook dat–ie niet durft te vertrouwen op de muziek, en ook niet op zijn publiek. Geen track laat hij opbloeien, van niets gebruikt–ie de kracht. Overal gooit hij een verstikkende laag effecten en extra bas overheen, als een kok die overal knoflooksaus overheen flikkert. Nergens kijkt–ie verder dan drie minuten vooruit. Zeg niet dat het niet kan bij mainstream dj’s, want Martin Garrix liet zien dat dat onzin is. 

HET MOMENT
Van ABBA naar Avicii naar Madonna, alles in een gore mashup met Heldens’ walgelijk ordinaire deephouse-sound. Elke minuut schreeuwt: ik, ik ben het moment van de set! Het publiek hier vreet het, maar na afloop zal het zich voelen alsof het een hele foodtruck kapsalons leeg gevroten heeft. BURP!

Lees, kijk en luister meer Pinkpop 2018 hier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12