3voor12 Gelderland

Nieuw initiatief in Zutphen: Buitensoos Live

Vrijdag 17 maart eerste editie Tricklebolt, Queens Pleasure en Olaf Putker & the Scenic Sound

Zupthen krijgt zijn eigen poptempel van het oosten: de Buitensociëtiet, een podium sinds 1891 in Zutphen, is aangepast aan de moderne eisen van een poppodium. Met de komst van een eigen poppodium staat Zutphen nog meer op de culturele kaart.

Buitensoos Live start met Olaf Putker & the Scenic Sound. Zij wonnen in 2022 RaboOnStage (Open Podium Rabobank samen met Theater De Storm, Schouwburg Lochem en Theater Hanzehof) en zijn het Achterhoekse Talent van 2022. Met een voorliefde voor eigentijdse indie en zeventiger-jaren folk, klinkt Olaf Putker & the Scenic Sound als een mix van Wilco, Elliott Smith, dEUS en Hollands eigen JOHAN.

Na de change-over neemt Queens Pleasure het stokje over. Deze band klinkt als een mix tussen de Dandy Warhols en Blur, de power van The Ramones en de melancholie van The Smiths. De avond sluit af met de sound van de Buitensociëteit van de jaren ’70. Tricklebolt haalt zijn muzikale mosterd uit de gloriedagen van de hardrock, dus hoor je snufjes Deep Purple, Led Zeppelin of Black Sabbath in de met Hammondorgel doorspekte muziek. De vijfkoppige rockband bestaat uit jonge jongens uit Salland.

Tickets zijn gratis in de voorverkoop. Check de website van de Buitensoos LIve voor meer informatie.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12