Pinkpop 2017: Liam Gallagher in de wachtkamer

Vlammende start kent moeizaam vervolg

Zou ie het echt gedacht hebben, dat dit het moment was? Het zou niet gaan om hen, om Oasis, maar om Manchester, hun stad onder vuur. Vanmorgen schold Liam Gallagher op Twitter zijn broer verrot omdat ie verzaakte. Hijzelf pakte zijn moment met note bene Coldplay, met na hem alleen nog de grote showfinale met alle wereldsterren. Maar had het echt gekund?

Feit is dat Liam zijn broer harder nodig heeft dan andersom. Waar Noel de afgelopen jaren gestaag een oeuvre opbouwde, begint Liam hier vandaag opnieuw. Alle Beady Eye nummers in de prullenbak, een set vol nieuwe liedjes die nog niemand kent, aangevuld met Oasis songs die hij noch zijn broer de laatste jaren speelden.

Hij oogt vastberaden, Liam. Loopt met dat pasje van een tijger die net een sick grote prooi gevangen heeft en zet zijn mic nog even vijf centimeter te hoog, zoals het hoort. Op de witte verhoging van de synths staat in grote letters: rock 'n roll, iets dat vandaag op Pinkpop een schaars goed is. Dan begint hij met zijn armen karakteristiek op de rug aan 'Rock 'n Roll Star', om door te pakken met 'Morning Glory' en nieuwe single 'Wall Of Glass', een lekker pittig nummer dat klinkt als een open brief aan zijn broer. Dan nog het even felle 'Greedy Soul' en we kunnen spreken van een superstart.

Maar dan zakt de show toch weg, met wat tragere en mindere nieuwe nummers en wat rare Oasis-keuzes. Waarom 'D'you Know What I Mean' en 'Be Here Now' en niet gewoon de klassieker waarmee ie iedereen hier in kan pakken, 'Live Forever'?

Het Moment::
Tijdens het een-na-laatste nummer kijkt Liam misschien wel twintig seconden onafgebroken naar de zijkant van de tent. Zou ie de grote lege plekken zien? Liam wacht, hij wacht nog altijd tot zijn broer klaar is.

Volg Pinkpop op de voet met onze livestream en het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12