ESNS23: S10 ziet nu ook wat anderen zien

Popzangeres blaakt van het zelfvertrouwen

Bizar eigenlijk: dit is de vierde keer dat S10 op Noorderslag staat. Terwijl ze pas tweeëntwintig is en de eerste keer in 2019 was. Toen speelde ze in de piepkleine kelder, als jong meisje met een indrukwekkende eigen sound, dat haar liedjes over mentale problemen zong met nerveus zoekende ogen. De potentie? Die barstte ervan af. De enige die het nog moest zien was S10 zelf.

Alleen al in dat opzicht is er zoveel veranderd in vijf jaar tijd. Op het podium van de kleine zaal staat een andere S10. Eentje die blaakt van het zelfvertrouwen, waanzinnig ontspannen over het podium beweegt en net zo vanzelfsprekend een bomvolle zaal toespreekt. S10 heeft een achtbaan van een jaar achter de rug: ze ging naar het Songfestival in Turijn, scoorde een Song van het Jaar met Froukje en begon aan een concertreeks met Vrienden Van Amstel waarvoor ze gisteren nog in Ahoy was. En ze bracht haar derde album uit, waarop ze zigzagt tussen emotionele ballads, housebeats en radiopop met BLØF en waarmee ze later dit jaar in de AFAS speelt. Op Noorderslag speelt ze die soloshow voor de eerste keer live, en is de band naast Sim Fane en gitarist Mick uitgebreid met drummer Isaï Reiziger.

Goeie spanningsboog in de show: stevig aftrappen door liedjes aan te kleden als rocktunes met felle hardrockriffs, een blokje emotionele ballads, switchen tussen die vibes en energiek eindigen door 'Adem Je In' aan het einde een zet te geven met een energiek drumbreak waarin Isaï los kan gaan. Niet alle nieuwe tunes zijn even eigenzinnig als op Vlinders en Snowsniper, en vandaag wordt S10's show ook een tikkie gedwarsboomd door het zompige geluid, waardoor niet ieder liedje evenveel pit krijgt als bedoeld, koortjes en shakers soms wegvallen en S10 niet altijd even goed boven haar band uitkomt. Maar daartegenover staan een boel prachtige momenten. S10 ziet er waanzinnig uit in de flitsende koplampen bij 'De Straat Versierd Met Bloemen', 'Duik Diep' en 'Maria' klinkt te gek in die rockbandversie. Froukje springt zelfs nog even op het podium voor 'Nooit Meer Spijt'.

Het oordeel: het was mooi, bij vlagen indrukwekkend, maar S10 steeg niet boven zichzelf uit zoals we eerder zagen

Het nummer: Dans mij naar huis

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12