ADE17: Carl Craig bekeert zielen in Waalse Kerk

Maar is muzikaal onsamenhangend

Er zijn al veel technogrootheden die hun dj-werk succesvol vertalen naar een live-optreden. Soms gaat dat gepaard met composities in samenwerking met orkesten, zoals Jameszoo eerder deze week met het Metropole Orkest. Carl Craig deed zoiets ook al eens, in 2008. De Detroit-techno veteraan brengt op Verus-tour zijn studio mee het podium op.

Zelf staat hij op een verhoging in het midden met de handen aan de drum machine. Om hem heen staan nog vijf toetsenisten met onder meer de legendarische Prophet-6, belangrijk voor de arpeggio’s die je om de oren vliegen, en een ouderwetse vleugelpiano die een klassiek element toevoegen. Zo cool als Kraftwerk ziet het er echter niet uit.

Als locatie wist organisator Sugar Factory een prachtig kerkje op de wallen te strikken. Toevallig of niet, voor veel van de deze tour gespeelde muziek haalde Craig inspiratie uit zijn jeugd, toen gospel belangrijk voor hem was. Het optreden heeft inderdaad wel iets weg van een ceremonie, met Craig als middelpunt. De muziek is traag en als er al een kick invalt voelt dat misplaatst. Helaas is het geheel ook een beetje onsamenhangend. Het samenspel is blij vlagen prachtig, maar echt meegezogen worden we niet.

Meer ADE? Lees alle verslagen en interviews in het ADE-dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12