DTRH19: Het ideeënspervuur van De Sluwe Vos en Sjamsoedin

Twee dansvloervreters knopen de apparatuur aan elkaar

De Sluwe Vos is een beetje zenuwachtig voor zijn set met Sjam Sjamsoedin. Ze hebben deze week geoefend met hun live-jam, drie uur lang, en dat ging goed. Maar toen ze vervolgens de timer aanzetten op een uur - de lengte van hun set hier - werd het ineens niks. Het is gezonde wedstrijdspanning, want ze gaan iets nieuws doen. De Sluwe Vos knoopt zijn synths en drumcomputer vast aan het modulaire systeem van Sjamsoedin, en ze gaan zich laten leiden door de wind.

Nou staan die twee natuurlijk niet voor het eerst voor een dansvloer. Sjammie draait al mee sinds Boemklatsch en is tegenwoordig een vrije vogel, terwijl Sluwe Vos al jaren een van de meest veelgevraagde dj’s van Nederland is. Het komt dan ook helemaal goed met die jam van een uur. Het Future Fuzzy Field is gevaarlijk vol, met het type publiek dat heel graag wil. De twee achter de apparatuur gaan zelf het hardst. Vooral Sluwe, die om de paar minuten helemaal uit zijn dak staat te gaan.

Toch vraag je je wel af wat er zou gebeuren als deze techno-jam inderdaad drie uur zou duren in plaats van een uurtje. Nu heb je af en toe het idee dat de mannen zich een beetje op laten jagen door de klok, het ene idee over het ander heen jagen. Daar zitten veel goeie ideeën tussen hoor, daar niet van. Acid twists, stapelbeats, af en toe een break. Maar het was ook wel leuk geweest als er nog net wat meer rust en opbouw in de set had gezeten. Dat gezegd hebbende: ervaren als ze zijn weten Sjam en Sluwe wel hoe de ene climax zich onderscheidt van de andere. Een break die je terug bouwt met een kick komt minder hard aan dan een waarin je laag voor laag intensiteit opbouwt. En natuurlijk hebben ze zo’n moment ingebouwd op tien minuten voor het einde.

HET MOMENT
Oh ja, de twee bouwden in de studio samen een hit, ‘Never Know’, een track die onder meer bij Dixon in de platentas belandde. Die spelen ze natuurlijk helemaal aan het einde uit, in de overdrive. Alle vier de armen los van de apparatuur en stuiteren. Mooi moment. Het schijnt dat dit bedoeld is als eenmalig ding, maar als ik boeker was zou ik nu aan de telefoon hangen voor een tien uur lange set.

Voor meer Down The Rabbit Hole 2019 check je ons uitgebreide dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12