LL18: Miles Kane is eindelijk volwassen geworden

Britse rocker geeft een show vol grooves en zonder kwajongensstreken

In The Last Shadow Puppets was Alex Turner vroeger altijd de stille, en Kane de brutale rocker – soms op het puberale af. Inmiddels is Turner echter de sleazy superster, en lijkt het er vanavond op dat Kane juist besloten heeft om op zijn 32ste eindelijk volwassen te worden. Een beetje, tenminste.

Zoals altijd heeft hij een flamboyant pak aan, wit dit keer. Er zit een fantastisch lelijk tijgeroverhemd onder, natuurlijk met twee knoopjes open, een dikke zilveren ketting op zijn borst. Helemaal Saturday Night Fever. Het matcht met zijn muziek: onder z'n gitaarpopliedjes legt Kane graag een opzwepende discogroove, die de tent al snel in beweging zet. Na een nummer maakt hij een nederige buiging, eerder als een butler dan een rockster. Met een ondeugend glimlachje erbij, dat wel. Zijn bandleden zijn al net zo cool als hij. Vooral die linkshandige gitarist met zijn smetteloos witte overhemd, en de drummer die zo uitgelaten speelt dat ze soms haar tong ver uitsteekt, haar mond wijd open. Waar kennen we haar nou van? Oh, natuurlijk: Victoria Smith zat vorig jaar bij Soulwax net zo genadeloos op de drums te rammen!

Kanes nieuwe album Coup De Grace is net uit en wordt niet per se warm ontvangen. Live gaat de titelsong echter als een speer, een funky britpop/disco/new wave-mashup die opvallend succesvol Duran Duran, The Damned en Chic samen weet te brengen. 'Don't Forget Who You Are' klinkt dan weer als T.Rex via Oasis, met een onweerstaanbaar lalala-brulrefrein. Ondertussen is Kane helemaal het mannetje, heupwiegend en knipogend, zonder aanstellerij, maar nog altijd met een flinke dosis Northern lad swagger.

HET MOMENT:
Dan toch de oude hit. De complete tent schreeuwt Kane toe bij 'Come Closer', zelfs nadat het nummer is afgelopen. Miles Kane, at your service, start hem natuurlijk gewoon opnieuw in. Even is hij weer helemaal de oude, brullend en zwetend, ongemanierd en lekker over the top. Brutaal zal-ie altijd blijven.

Kijk deze show hier terug en lees meer Lowlands na via ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12